2Binsite Artikel Website
Image default
Toerisme

B&B’s in Overijssel

Je hebt een fijn leven. Een fijne baan en een geweldige partner. Het leven, dat moet je vieren. Dus bezoek je samen met enige regelmaat een mooi theaterstuk, of ga je samen naar de film. In de zomer hebben jullie een paar weekjes helemaal voor elkaar en in de winter gaan jullie samen skiën, of naar de zon. En tussendoor vinden jullie het heerlijk om af en toe een weekendje weg te gaan.

Voor je eerstvolgende weekendje weg hebben we een goede tip voor je: Overijssel. Want Overijssel heeft romantische historische steden en dorpen. Wat dacht je van kunstenaarsstadje Ootmarsum? Dit plaatsje wemelt van de kunstateliers, galeries en winkeltjes. Heb je niets met kunst? Ga dan naar het Venetië van het Noorden, ook wel bekend als Giethoorn. Dit plaatsje is werelberoemd als de plaats waar men kanalen heeft in plaats van water. Laat je rondvaren in een fluisterboot, of huur samen een kano.

Wil je samen de natuur in? Bezoek dan de Weerribben/Wieden. In dit nationaal park wisselen water en land elkaar af. Dit landschap zorgt voor een unieke flora en fauna. Al wandelend of fietsend valt hier veel te ontdekken.

Je romantisch verblijf

Een romantisch weekend heeft natuurlijk een romantische overnachtingsplek nodig. Boek een van de vele B&B’s in Overijssel. Je komt ze tegen op de meest bijzondere plekken en in de meest bijzondere panden. Soms in een oude boerderij, soms midden in de natuur en soms juist in een historisch pand in een van de Hanzesteden.

Wat alle B&B’s in Overijssel met elkaar gemeen hebben is dat ze lekker kleinschalig zijn. Daardoor voelt het al snel als thuis. Gastvrijheid staat bij de Overijsselse B&B’s hoog in het vaandel en de gastheren en –vrouwen houden ervan om hun gasten persoonlijke aandacht te geven.

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Maar als je verblijft in een B&B in Overijssel voel je jezelf vanaf het allereerste begin helemaal thuis. Geniet van je weekend, van de B&B en van elkaar.

https://www.visitoost.nl/