2Binsite Artikel Website
Image default
Toerisme

Backpacken in Azië

Azië heeft ontzettend veel te bieden. Zo kent iedereen wel de bekende landen als Thailand, Vietnam en Cambodja. Maar wie al enige ervaring heeft met reizen en backpacken weet dat een ander deel van Azië ook zeker de moeite waard is. We hebben het dan over Centraal-Azië en de iets onbekendere landen als Kazachstan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Kirgizië. We kennen ze wel allemaal, maar ondanks dat ze nog ongerepter zijn en onbekend zijn het zeker prachtige landen om naar toe te gaan.

Op reis naar het onbekende

Op vakantie gaan is heerlijk. Iedereen doet dat op zijn eigen manier en heeft de voorkeur voor een ander type vakantie. Wij zijn fan van backpacken en doen niets liever dan dat! We geven de voorkeur voor een onbekende bestemming. Het voordeel van Azië is dat het groot is en vol met mogelijkheden. Zowel voor de ‘luie’ vakantieganger als voor ons type reiziger. Lekker met de rugzak het onbekende tegemoet gaan. We kunnen iedereen aanraden om gewoon een eens keer te gaan. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en zeker niet duur. Zeker niet als je naar Azië gaat. Dat is ook een groot voordeel van reizen in Aziatische landen: het is absoluut niet duur. Check voor backpacken in Azië het blog Backpackers Online!

Goedkoop reizen

Als je gaat backpacken in Azië kun je het beste kiezen voor hostels in plaats van hotels. Hostels zijn veel goedkoper en op die manier houd je meer geld over voor leuke tripjes en dergelijken. In een hostel kom je ook veel andere reizigers en backpackers tegen waar je mee samen kunt gaan reizen. Je kunt ook onder het genot van een biertje elkaar op de hoogte brengen van je reizen en avonturen. Tips uitwisselen is ook handig.