2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Wat zijn hybride fietsen?

Wat zijn hybride fietsen?

We kunnen er in Nederland geen genoeg van krijgen: fietsen. Iedereen kan daadwerkelijk fietsen, het wordt ons van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Maar we worden ook allemaal ouder, en met de tijd hebben we behoefte aan een betere fiets. Als student wil je een fiets die je gewoon van A naar B brengt, maar zodra je volwassener wordt wil je graag iets beters. Iets waar je rustig mee door de stad kunt fietsen, maar ook mee kunt rondtoeren. Het hebben van een stadsfiets én een toerfiets is duur, daarom kan een mooie hybride fiets uitkomst bieden.

Kruising tussen stads- en sportfiets

Een hybride fiets is in feite een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets. Dit betekent dat je er prettig mee door de stad kunt fietsen, maar ook het land in kunt trekken voor een fietstocht. Een hybride fiets combineert comfort met gemak: hij beschikt over lichten, een spatbord, een ringslot, versnellingen en nog veel meer. Ook zijn hybride fietsen vaak voorzien van een geveerde voorvork, voor als je off-road over onverharde paadjes wilt fietsen. Deze zorgt ervoor dat schokken worden opgevangen, zodat je niet onaangenaam verrast wordt door een slecht fietspad.

Meerder soorten hybride fietsen

Ook binnen de categorie hybride fietsen heb je nog keuze. Er is voor ieder wat wils, afhankelijk van waar je naar zoekt.

  • Fitness hybride fiets, voor iedereen die graag heel hard fietst, dit model heeft wat weg van een racefiets.
  • Cross hybride fiets, voor iedereen die het liefst de natuur in duikt met zijn fiets en zich off-road thuis voelt.
  • Trekking hybride fiets, voor iedereen die graag met zijn fiets op vakantie gaat en reistassen aan zijn bagagedrager vastmaakt.
  • ‘Normale’ hybride fiets, voor iedereen die voornamelijk door de stad fiets, maar dit wel zo comfortabel mogelijk wilt doen.

Elektrische hybride fiets

Maar naast de normale hybride fiets, is er ook nog de elektrische hybride fiets. Een elektrische hybride fiets is ideaal voor iedereen die graag fietst, maar een steuntje in de rug prettig vindt. Het verschil met een normale hybride fiets, is dat een elektrische hybride fiets wordt aangedreven door een krachtige motor. Daarnaast heeft een elektrische hybride fiets een open kettingkast, denk hier wel aan als je door de modder rijdt. Dit model fiets is ideaal als je dagelijks grote afstanden moet overbruggen, maar dit wel op sportieve manier wilt doen.

Voor het geval je hulp wenst bij het uitzoeken wat een hybride fiets voor jou kan betekenen, kun je uiteraard contact opnemen!

https://www.aanbiedingsfiets.nl/fietsen/hybride-fietsen