2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Wat maakt plantaardige eiwitten zo goed en bijzonder?

De laatste jaren is er wereldwijd een belangrijke verschuiving opgetreden in de manier waarop we eiwitten consumeren, met name plantaardige eiwitten en poeders. Met een groter begrip van de opwarming van de aarde en het effect van diverse industrieën over de hele linie, kiezen veel mensen ervoor om ethischer te eten.

Om nog maar te zwijgen van de talrijke extra gezondheidsvoordelen van een veganistisch dieet. Volgens onderzoek is dierlijk eiwitpoeder niet langer de enige optimale eiwitbron om in je smoothie op te nemen. De opbrengsten van plantaardige eiwitten zijn vergelijkbaar met dierlijk eiwitpoeder en hebben talloze gezondheidsvoordelen.

Het mooie van plantaardige eiwitten is dat het geschikt is voor de meeste lichaamstypen, wat betekent dat het door iedereen kan worden gebruikt en goed wordt verdragen. Van dierlijk wei-eiwit daarentegen is bekend dat het bij sommige mensen spijsverteringsproblemen veroorzaakt, wat leidt tot allergieën.

Plantaardige eiwitten zijn er in verschillende vormen, waarvan de populairste erwten-eiwit, soja-eiwit, kokos-eiwit en andere zijn. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van veganistisch eiwitpoeder.

Plantaardige eiwitten zijn goed voor ijzer

Rood vlees zal altijd een goede bron van ijzer zijn, maar veganistische eiwitten zijn net zo effectief, zo niet effectiever. Eén portie erwten-eiwitpoeder bevat 35% van je dagelijkse behoefte aan ijzer. Ter vergelijking: dezelfde hoeveelheid dierlijk eiwit bevat 0% van je dagelijkse behoefte aan ijzer. Om dezelfde hoeveelheid ijzer binnen te krijgen, moet je meer rood vlees consumeren. Als je erwten-eiwitpoeder consumeert, krijg je bovendien extra eiwit en ijzer binnen. Net als elk ander wei- of dierlijk eiwitpoeder kan veganistisch eiwit gemakkelijk in je dieet worden opgenomen.

Langer volhouden met plantaardig eiwit

De meeste plantaardige eiwit supplementen bevatten veel vezels. Een van de belangrijkste voordelen van vezels is dat ze het aangeboren vermogen hebben om je langer vol te houden. Plantaardige eiwitten bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels, die bijdragen aan een gezonde, goed functionerende spijsvertering. Veel veganistische eiwitten kunnen vanwege hun verzadigende aard gebruikt worden als maaltijdvervanger. Dit is fantastisch nieuws voor mensen die een paar pondjes willen afvallen zonder toe te geven aan hunkeringen veroorzaakt door een lage bloedsuikerspiegel.

Plantaardige eiwit houdt je darmen gezond

Veganistische eiwitten zijn uitstekend voor de interne regulering van het lichaam. Plantaardige poeders hebben een uitgesproken darmprofiel dat minder ziekteverwekkende organismen en irriterende stoffen voor de darmen bevat in vergelijking met wei producten. Dit helpt darmontsteking te voorkomen en stimuleert tegelijkertijd de groei van een gezond darmmicrobioom. Een slechte darmgezondheid kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, zoals hormonale onbalans, vermoeidheid, angst en zelfs depressie.

Vol vitamines en mineralen

Het is geen geheim dat gezonde voeding als veganistische diëten veel vitaminen en mineralen bevatten. Hetzelfde geldt voor het consumeren van plantaardige eiwitten. Deze poeders leveren niet alleen de eiwitten die je nodig hebt, maar ook een gezonde dosis vitaminen en mineralen bij elke portie. Wei-eiwitpoeders missen de antioxidanten en vitamines die in erwteneiwit, soja-eiwit en andere plantaardige eiwitpoeders zitten. Kortom, plantaardige eiwitten zijn een snelle en gemakkelijke manier om met slechts één schep aan je dagelijkse behoefte aan groenten en eiwitten te voldoen! Deze essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten helpen ook bij de versterking van je immuunsysteem en de algehele verbetering van je gezondheid.

Minder schadelijke bacteriën

Wanneer je welk type dierlijk eiwit dan ook consumeert, kun je schadelijke bacteriën binnenkrijgen, evenals hormonen die van dieren afkomstig zijn. Als je dat niet doet, zal je lichaam de extra antibiotica en hormonen opnemen, evenals sommige stammen van gevaarlijke bacteriën. Je kunt je kans op het eten van iets onnatuurlijks of schadelijks voor je systeem verkleinen door minder dierlijk eiwit en meer plantaardige eiwitten te eten. Over het geheel genomen resulteert dit in een gelukkiger en gezonder darmmicrobioom.

Veganistische eiwitten

Een groot probleem met veganistische eiwitten is er een te vinden die zowel je smaakpapillen verzadigt als geen gat in je portemonnee slaat. Dit probleem kan worden opgelost, dankzij vegan proteine poeder van Herbolist. Zuj bieden gezonde veganistische eiwitpoeders in vier verschillende varianten, namelijk chocolade, aardbei, vanille, en als je geen fan bent van toegevoegde smaken en liever rauw gaat, geen zorgen, want zij bieden ook niet-gearomatiseerde veganistische eiwitten. Drink smakelijk!