2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Wanneer ga je een wisselbeker kopen en wanneer kies je voor andere prijzen?

Wisselbekers, sportbekers, kampioensschalen, medailles. De keuze aan sportprijzen is enorm en dat maakt kiezen soms moeilijk. Daar komt nog bij, medailles van sportbekers onderscheiden is vrij duidelijk maar moet je een sportbeker of een wisselbeker kopen? Dat verschil is een stuk minder vanzelfsprekend. Je krijgt daarom in deze blog meer informatie over de verschillende prijzen die je kunt kopen.

Een kampioensschaal kopen voor de winnaar van de competitie

Bij de voetbalcompetitie van de KNVB strijden alle teams om dezelfde kampioensschaal. De schaal is gemaakt van verzilverd tin en wordt sinds jaar en dag bij dezelfde maker besteld. Een kampioensschaal is lichtgewicht en makkelijk te bewerken. De perfecte prijs dus om omhoog te houden als kampioen na een seizoen lang bikkelen! Een kampioensschaal kopen is dan ook een goed idee wanneer je een prijs zoekt die je voor een toernooi makkelijk en voordelig kunt personaliseren.

Sportbekers of een wisselbeker?

Het verschil tussen sportbekers en een wisselbeker is dat een wisselbeker een terugkerende prijs is. De wisselbeker is voor de winnaar en wordt weer ingeleverd wanneer de regerend kampioen verliest. Een wisselbeker kopen is dan ook een eenmalige investering en daarom zijn wisselbekers vaak groter en luxer afgewerkt dan een ‘gewone’ sportbeker. Een wisselbeker is gedetailleerd en gemaakt om lang mee te gaan en mooi te blijven. Hou er dus wel rekening mee dat een wisselbeker een grotere investering is.

Of toch medailles bestellen?

Laten we één van de meest voorkomende prijzen niet buiten beschouwing laten. Medailles worden al eeuwenlang gebruikt als onderscheiding voor uitzonderlijke prestaties. Niet alleen bij sportwedstrijden maar ook in het leger en bij andere evenementen zoals de avondvierdaagse of zelfs bij feesten als carnaval. Medailles bestellen is goedkoop en ze zijn makkelijk in grotere oplagen te bestellen. Ideaal dus voor toernooien of evenementen waarbij je iedereen een prijs wilt geven als bedankje voor hun inzet en deelname. Maak een medaille op maat voor je evenement door er een lint in de clubkleuren bij te bestellen of door een persoonlijke afbeelding of inscriptie aan toe te voegen.