2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Traint een crosstrainer ook je beenspieren?

Traint een crosstrainer ook je beenspieren?

Een crosstrainer bootst de beweging van hardlopen of wandelen na, zonder dat het de slagimpact heeft die je normaal wel zou ondervinden. In plaats van bij lopen op een loopband houd je bij het trainen op een crosstrainer je voeten op de pedalen, waardoor je een elliptische beweging krijgt. Als je je crosstrainer correct gebruikt, kun je je grote beenspieren trainen en op hetzelfde moment ook cardiovasculaire oefeningen doen.

Crosstrainers versus hometrainers (fietsen)

Als je graag je beenspieren wilt trainen maar overmatige slijtage aan je gewrichten wilt vermijden, zijn trainingsapparaten zoals crosstrainers beter dan stationaire fietsen (hometrainers). Bij een training op een hometrainer zul je zitten tijdens het fietsen, terwijl je op een crosstrainer rechtop staat tijdens de training. Hierdoor verbrand je in minder tijd meer calorieën. Terwijl de hogere calorie-verbranding niet direct van invloed is op je spieren, verlies je wel lichaamsvet waardoor je er uiteindelijk slanker uit zult gaan zien.

Crosstrainers versus loopbanden

De crosstrainer wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt als vervanging voor de loopband. Als je gewend bent om te joggen of te lopen, zul je merken dat je tijdens het trainen op een crosstrainer minder last hebt van je knieën en je enkels, zodat je langer of op een hogere intensiteit kunt trainen. Je zult trouwens dezelfde spieren trainen als je zou doen tijdens het hardlopen. Als je de richting van de crosstrainer aanpast, kun je de spieren in je kuiten en je hamstrings nog intensiever trainen.

Het betrekken van spieren

Om je spieren de beste training te kunnen geven, kun je het beste een crosstrainer gebruiken omdat je zo tijdens het wandelen of lopen een hogere weerstand krijgt. Als je het gevoel hebt dat je benen gewoon door de bewegingen slingeren, heb je de intensiteit te laag ingesteld. Voor de meest effectieve workout moet je zo nu en dan eens bijhouden welke delen van je lichaam het meest vermoeid raken. Idealiter moet je na een workout je boven- en onderbenen en je billen voelen. Houd voor het beste resultaat, gedurende de training, je buik aangespannen, je schouders naar achteren en je hoofd naar voren. Sommige crosstrainers hebben ook hengsels waaraan je je kunt vasthouden en die kunnen bewegen, zodat je zowel je boven- als je onderlichaam kunt trainen.

Aerobe training en krachttraining

Een crosstrainer is een ideaal hulpmiddel voor het doen van aerobe oefeningen, waardoor je hartslag en ademhaling versnellen en je tijdens een intensieve training dus meer calorieën kunt verbranden. Door het gewichtsverlies zullen je benen omdat je dus meer vet verbrandt er slanker en gespierder uitzien. Als je echter liever meer spiermassa wilt opbouwen, kun je je aerobe-training combineren met een krachttraining, zoals bijvoorbeeld gewichtheffen. Een krachttraining helpt je om efficiënter calorieën te verbranden, terwijl het ook de verhouding spieren en vet verbetert. Hoewel je niet kunt bepalen waar je lichaam als eerste het vet verbrandt, kun je dus wel een krachttraining gebruiken om te bepalen welke spieren het meest worden ontwikkeld.

Ben je na het lezen van dit artikel gemotiveerd geraakt om ook op een crosstrainer te gaan trainen en wil je nu een crosstrainer kopen? Ga dan naar crosstrainerinfo.nl/ hier zal het gene vinden waar je naar op zoek bent

http://crosstrainerinfo.nl