2Binsite Artikel Website
Image default
Rechten

Wat doet een advocaat Baarn?

Advocaat  is een veelvoorkomend beroep, waar haast iedereen wel een keer in zijn leven mee in aanraking komt. Maar juist door de algemeenheid van het beroep is er veel dat we niet weten over advocaten. Want wat doet een advocaat  Baarn nou precies?

Hoe kan je advocaat Baarn worden?

Om advocaat te worden moet je een opleiding Rechtsgeleerdheid aan de universiteit volgen. Er zijn negen universiteiten in Nederland waar je zo’n studie kan volgen. Om toe te treden tot deze opleiding moet je een VWO diploma hebben. In de eerste jaren van je studie leer je de basis over het Nederlands recht en onze wetten, en hoe je deze wetten moet toepassen. Deze basisjaren vallen onder het Bachelortraject van de studie. Iedereen die werkzaam wil zijn binnen het Nederlandse juridische apparaat, moet dit leren. Er is dus geen specifieke advocatenopleiding.

De specialisatie voor een advocaat Baarn

Als je je Bachelor Recht hebt afgerond, ben je er nog niet.  Je hebt nu de ´opleiding jurist´ gedaan, nu is het tijd voor de ´opleiding advocaat´.  Elke advocaat is namelijk een jurist, maar niet elke jurist is een advocaat. Om advocaat in Baarn te worden moet je namelijk de Beroepsopleiding Advocaat volgen, een traject van drie jaar dat je volledig bij een advocatenkantoor doet.  Je wordt onder de hoede genomen door een ´echte´ advocaat en je werkt nog onder de titel van advocaat-stagiair. Dit is ook het moment om je te gaan specialiseren, niet alleen als advocaat maar ook in welk soort recht. Je kan als advocaat bijvoorbeeld werken in het strafrecht, ontslagrecht, staatsrecht of arbeidsrecht. Als je klaar bent met de opleiding leg je de eed om toe te treden tot de Orde van Advocaten. Alle advocaten in Nederland zijn lid van deze Orde, waarin beroepsregels staan opgenomen om ervoor te zorgen dat men de juridische bijstand krijgt waar hij of zij recht op heeft. Op deze manier kan je advocaat Baarn worden.