2Binsite Artikel Website
Image default
Mode en Kleding

Welke maat Heelys schoenen?

Wanneer u wilt weten welke maat Heelys schoenen u nodig heeft dan zult u uw voeten moeten meten. Dit kunt u laten doen in een schoenenwinkel, maar u kunt het ook gemakkelijk zelf doen. Wanneer u zelf de maat van uw voeten wilt opmeten, zet dan beide voeten op een vel papier dat groter is dan uw voeten en trek en lijn om uw voeten heen. Wanneer u dit heeft gedaan dan meet u de lengte van uw grootste voet.

De lengte van uw voet meten

Heeft u eenmaal de lengte van uw voet opgemeten, dan kunt u eenvoudig op het internet een tabel vinden met daarin aangegeven de voetlengte met daarbij de bijbehorende maten. Kijk hierbij niet alleen maar naar de EU maat, er zijn namelijk ook schoenenmerken waarbij de USA of UK maat weergegeven wordt. Wanneer uw voet eigenlijk een halve maat nodig heeft en de schoen die u op het oog heeft hanteert alleen hele maten, rond uw maat dan altijd af naar boven.

De wijdte van uw voet meten

Door uw voet te meten kunt u er ook erachter komen welke wijdte van schoenen u nodig heeft. Om dit te kunnen meten moet u een meetlint plaatsen om het breedste gedeelte van de bal van uw voet. Wanneer u deze eenmaal heeft opgemeten kunt u net als bij de lengte van uw voet op het internet een tabel op zoeken waarbij u kunt zien wat de wijdte is. De wijdte van een schoen wordt altijd aangegeven in letters. Is dit niet het geval, dan moet u voor u zelf beslissen of de schoen comfortabel zit en niet te strak zit.

Om de juiste schoenen online te vinden is het dus belangrijk om te weten wat de maten van uw voeten zijn. De voeten van een mensen veranderen in de loop der jaren. Het is daarom belangrijk om uw voet regelmatig op te meten zodat u altijd zeker bent van de juiste maten van uw voeten.

https://www.rolschoenenshop.nl/