2Binsite Artikel Website
Image default
Mode en Kleding

Review: Grote maten heren spijkerbroeken van Brax

Brax is een internationaal opererend merk dat zowel mannen al vrouwenkleding maakt. In deze review duiken we in de spijkerbroeken van Brax en dan vooral gericht op de spijkerbroeken voor de man met een maatje meer.

Verschillende typen Brax broeken

Brax maakt twee typen broeken een chino model en een 5 pocket model, ook wel jeans model genoemd.

Grote maten chino’s van Brax

Een grote maat chino kenmerkt zich door een bredere taille en meer ruimte op de bovenbenen dan een kleine maat. Daarbij komt kijken dat de Everest 3% stretch heeft wat het comfort van de broek ten goede komt. Verder kan je chino’s herkennen aan de steekzakken.

5 pocket model in grote maten

Het five pocket model kenmerkt zich door het kleine ‘muntenzakje’ op het voorpand. Je hebt dus 5 zakken: 2 grote zakken op het voorpand met in één van deze zakken het muntenzakje en twee grote achterzakken.

Dit is het standaard model dat gebruikt wordt bij spijkerbroeken. Omdat sommige mannen het vervelend vinden dat er steeds spullen uit de zakken glijdt bestaan er ook broeken die gemaakt zijn van een niet denim stof, maar wel in het 5 pocket model.

Welke broeken van Brax zijn geschikt voor grote maten

Welke grote maten broek jou het beste past is afhankelijk van hoe jij de broek draagt en ook wat je fijn vindt zitten.

Over het algemeen zijn modellen die wijder vallen comfortabeler dan slank vallende broeken. Bij Brax kan je dan kiezen uit de volgende modellen:

Cooper of Chuck. Beide modellen zijn er in meerdere kleuren waardoor er altijd wel een passende broek voor je tussen zit.

Tot welke maat gaat een herenbroek van Brax

De modellen Cooper en Chuck van Brax gaan tot taillemaat 56. Waardoor bijna elke man wel een stijlvolle stoere jeans kan aanschaffen.

Daarbij zijn zowel de Cooper als de Chuck zeer duurzaam en vormvast door het gebruik van Viscose, Elastaan en Lyocell (een stof gemaakt uit houtsnippers).

Hoe combineer je een brax jeans het beste

De spijkerbroek is tegenwoordig een alom gerespecteerd kledingstuk die zowel casual als smart-casual gedragen wordt.

Ook zie je in alle sectoren meer ruimte voor de spijkerbroek op de werkvloer. Geen driedelige pakken meer maar een overhemd, jeans en colbert. Stoer, vlot, netjes en stijlvol!

Liever meer casual? Geen probleem, combineer een jeans met een comfortabele trui of los T-shirt. Maak het af met een blazer of cardigan.

Wij zijn fan van de grote maten spijerbroeken van Brax.

Met de verscheidenheid aan modellen en maten is er altijd een brax broek voor jou. En hoewel de denim jeans het bekendst is zijn er gelukkig genoeg ander kleuren en verschillende wassingen om je favoriete broek vind. Voor welke gelegenheid dan ook.

Je vindt grote maten heren jeans hier.