2Binsite Artikel Website
Image default
Kinderen

Waarom houten speelgoed verantwoord is

Spelen met houten en duurzaam speelgoed. Het eerste speelgoed werd waarschijnlijk gemaakt van hout of been. De mogelijkheden voor toepassingen van hout zijn enorm en kunnen onmogelijk allemaal worden genoemd. Maar houten speelgoed is nooit weggeweest, alleen hebben de opkomst van metaal en kunststof een hoop veranderd op deze wereld. Er is nog steeds heel veel moois en leuks te vinden wanneer het om houten speelgoed gaat. 

Houten speelgoed door de eeuwen heen

In deze tijd wordt de term duurzaam houten speelgoed ook veel gebruikt. Er zijn gelukkig grote veranderingen in de manieren waarop hout wordt verkregen uit de natuur. Zorgvuldig aangelegde productiebossen voorzien menig producent van het zogenaamde ecologische hout. Bijvoorbeeld sportattributen en speelgoed kunnen tegenwoordig gemaakt zijn van duurzaam hout. Duurzaam betekent met zorg gemaakt op een verantwoorde manier, iets wat vaak ook over de kwaliteit van het product gezegd kan worden. Productieprocessen worden op bepaalde manieren uitgevoerd zodat het transport van het hout ook groener is in vergelijk de manier waarop met het voorheen deed. Speelgoed van blank- of beschilderd hout, charmant is het zeker. 

Hout, in alle opzichten mooi

Kisten, puzzels, tollen, karren, poppenkasten, treinen, treinbanen, auto’s, garages en ridderzwaarden, er bestaat gelukkig heel veel houten speelgoed. Een houten speelgoed poppenhuis kan prachtig zijn, en helemaal wanneer het gemaakt is van duurzaam verkregen hout. In de online winkel voor duurzaam speelgoed van Durakids staan poppenhuizen die gemaakt zijn van ecologisch verantwoorde materialen. De verschillen zijn groot want het ene kind gaat voor een huis met twee verdiepingen met een veranda, en een ander kind kiest misschien wel voor een kasteel met een prinses. Beschilderd of onbeschilderd, voor ieder is er keuze, en voor attributen voor in en om een poppenhuis ben je ook hier aan het goede adres. 

Het houdt niet op bij een houten poppenhuis want bijvoorbeeld een knikkerbaan van hout is ook prachtig. Er bestaan eenvoudige kant en klare duurzame houten knikkerbanen, zelfs met een xylofoon onderaan de route. Het is ontzettend grappig om de knikker telkens over de xylofoon te horen rollen. Maar er zijn ook gecompliceerde sets te krijgen, bestaande uit meer dan honderd onderdelen. Deze moeten eerst in elkaar worden gezet voordat de knikkerbaan in gebruik kan worden genomen. Zo kunnen er hele indrukwekkende stellages worden gebouwd van mooi duurzaam verkregen hout. 

En voor eventuele klussers van klein tot iets groter, zijn er ook duurzame houten werkbanken te krijgen bij Durakids. Voor de allerkleinsten zijn er timmertafels met xylofoons erin verwerkt, en de grotere kinderen kunnen hun hart ophalen met een grotere houten werkbank met een bankschroefje en een hamer. Timmerman spelen met een kwalitatief goede werkbank verhoogt het speelplezier zeker. 

Ecologisch, groen of duurzaam is allemaal bedoeld om een gezondere planeet te krijgen. Het is logisch te beredeneren waarom duurzaam houten speelgoed verantwoord is. Bewust gebruik maken van speciaal gekweekt hout is een goede ontwikkeling want op deze manier blijven oerbossen en oerwouden gespaard. Batterijen zal men amper kunnen vinden in houten speelgoed. Op vele manieren is houten speelgoed dus groen, ecologisch verantwoord of duurzaam, het is maar net welke term men wil gebruiken. 

Houten speelgoed en de toekomst

Tussen al het kunststof heeft hout zeker nog een goede toekomst. Er zal altijd vraag blijven naar houten speelgoed en de vraag duurzaam hout zal de markt zeker gaan beheersen. Ook volwassenen zijn nog gek op speelgoed gemaakt van hout denk maar aan een boot of een muziekinstrument maar ook bestaan er fietsen gemaakt van hout. Steeds vaker wordt ook hier gebruik gemaakt van het zogenaamde groene hout. Het houten speelgoed verkrijgbaar bij Durakids is een goede zaak.

https://www.durakids.nl/

Gerelateerde artikelen

Light Battle lasergame speelgoedpistolen hét alternatief voor Nerf speelgoed

Kinderopvang Barendrecht

Baby 1 maand oud – KleineWonder.nl

5 tips voor het kopen van kinderschoenen

Tangle speelgoed, wat is het en wat zijn de voordelen?

Kinderdagverblijf Barendrecht