2Binsite Artikel Website
Image default
Internet

De locatie en functies van het .CRYPT12-bestandsformaat begrijpen

Een CRYPT12-bestand is ontwikkeld door WhatsApp Messenger en is een gecodeerde database. Het heeft een AES-gecodeerde database met een grootte van 256 bits en slaat de berichten op die de gebruiker verzendt en ontvangt via WhatsApp. Een .DB-appendix wordt toegevoegd aan een .crypt12-bestandsextensie om een ​​versleutelde database te maken met de .DB.CRYPT12 bestand, dat wordt gebruikt om een ​​back-up te maken van de WhatsApp-berichten van een gebruiker. WhatsApp gebruikt meerdere bestandsextensies zoals .CRYPT7, .CRYPT8 en .CRYPT10 voor een versleutelde database om een ​​back-up te maken van de berichten van een gebruiker.

WhatsApp maakt .CRYPT12-bestanden alleen op Android-apparaten. CRYPT12-bestanden worden niet gemaakt voor WhatsApp Messenger op iOS of Windows.  

Waar .CRYPT12-bestanden te vinden De gebruiker moet de locatie van het WhatsApp-sleutelbestand weten, waarin de coderingssleutel van het .CRYPT12-bestand is opgeslagen. De WhatsApp-sleutel wordt waarschijnlijk opgeslagen op de locatie data/data/com.whatsapp/files/key.

SD-kaarten van Android-apparaten met WhatsApp slaan ook CRYPT12-bestanden op. Het wordt hoogstwaarschijnlijk opgeslagen in de map /sdcard/WhatsApp/databases. De map databases op het Android-apparaat bevat ook meerdere .CRYPT12-bestanden in de indeling JJ-MM-DD, die de datum aangeeft waarop de gegevens zijn geback-upt. De datum is belangrijk in de bestandsnaam omdat deze aangeeft wanneer de back-up heeft plaatsgevonden. 

https://abrirarchivos.info/extension/crypt12

De meeste .CRYPT12-bestanden kunnen worden verwijderd om ruimte op de SD-kaart van een Android-apparaat vrij te maken zonder de WhatsApp-berichtengeschiedenis van de gebruiker te beïnvloeden. Het is echter van cruciaal belang om enkele recente .CRYPT12-bestanden te bewaren als een herstel van de back-upberichten nodig is. 

 

Algemene .CRYPT12-bestandsnamen

.CRYPT12-bestanden hebben twee bestandsnamen: msgstore.db.crypt12 en msgstore-YYYY-MM-DD.db.crypt12. De eerste bestandsnaam verwijst naar het bestand dat de versleutelde berichtengeschiedenis van de gebruiker bevat. De tweede bestandsnaam verwijst naar het bestand dat het back-upberichtbestand voor WhatsApp bevat. 

Gerelateerde artikelen

Herstel verwijderde bestanden van WD My Cloud

Android app laten maken

Webmail in Nederland

Voordelige en krachtige hosting al vanaf 10 euro per jaar bij PowerWeb4You!

Zilveren sieraden schoonmaken: het belang & praktische tips!

Microsoft Dynamics NAV Business Central partner