2Binsite Artikel Website
Image default
Hobby en vrije tijd

Slapen geeft nieuwe energie

Slapen geeft nieuwe energie

Een goede nachtrust is belangrijk voor ieder mens. Het geeft je energie en zorgt ervoor dat je vrolijk en gezond in het leven staat. Toch is het voor velen van ons niet vanzelfsprekend om makkelijk in slaap te vallen of door te slapen. Hieronder volgen verschillende tips om je nachtrust een handje te helpen.

Wat kun je zelf doen?

Allereerst zorg je voor een prettige slaapomgeving met weinig prikkels. Het is fijn als er geen zaken zijn die je afleiden. Kies voor verduisterende gordijnen, zodat je geen last hebt van daglicht of felle straatlantarens. Laat in de slaapkamer geen kleding rondslingeren, maar berg het meteen op in de kast. Kies voor neutrale kleuren op de muren en de vloer. Ga op tijd naar bed. Meestal is er een moment in de avond waarop je echt moe wordt. Als je dan niet naar je lichaam luistert, wordt het slapen een stuk lastiger. De uurtjes ervoor kun je zo ontspannen mogelijk doorbrengen. Voer dus geen heftige telefoongesprekken, kijk niet naar de televisie en check ook niet jouw favoriete blog over business op je smartphone. Ook is het verstandig om niet uitgebreid te gaan tafelen in de uren voordat je naar bed gaat. Laat alcohol en koffie na het avondeten achterwege. Maar je hoeft ook weer niet met een rammelende maag proberen te slapen, dus een lichte versnapering is wel een goed idee.

Als het toch niet lukt

Het kan voorkomen dat je alles hebt gedaan met het oog op een goede nachtrust, maar dat het onverhoopt toch niet lukt om in slaap te vallen. In dat geval is het heel belangrijk om hier niet al teveel bij stil te staan en niet te gaan piekeren. Een keer een doorwaakte nacht is geen ramp. Ga er even uit en probeer het later nog een keer. Zo blijft slapen een ontspannen bezigheid!

https://businessinsiders.nl/