2Binsite Artikel Website
Image default
Hobby en vrije tijd

In 5 stappen een leuk geboorteschilderij maken

Het is onzin dat je niet creatief bent. Je hebt gewoon een beetje inspiratie nodig en wat tijd om je idee uit te werken. Wil je bijvoorbeeld een leuk geboorteschilderij maken voor de baby van goede vrienden of familielid? Dat kun je prima en wij leggen je uit hoe!

Klein versus groot

Neem minimaal papier of canvas doek op minimaal A4-formaat. In dat geval kun je vormen en letters op een redelijke grote maken. Wanneer je namelijk op een kleine oppervlakte gaat schilderen of tekenen, heb je meer kans dat rommelig en onleesbaar wordt.

De indeling

Voordat je penseel en verf bij de hand pakt, is het goed om het schilderij in te delen. Bedenk bijvoorbeeld welke vormen je wilt gebruiken en hoe groot deze moeten zijn. Daarnaast moet je de ruimte hebben om de naam, geboortedatum, geboortetijd, lengte en gewicht op te schrijven. Wanneer je met potlood dunne lijntjes zet, heb je een goede houvast.

Verven

Wanneer je niet vaak schildert, is het onzin om veel (en dure) verf te kopen. Met verf van Action kom je eigenlijk al een heel eind. In principe heb je zelfs maar 4 kleuren nodig: rood, blauw, geel en wit. Deze kun je met elkaar mengen om de juiste kleur te krijgen voor het geboorteschilderij. Roze kun je bijvoorbeeld maken van rood en wit en groen maak je van blauw en geel.

Oeps, foutje!

Mocht het misgaan, dan is dat helemaal geen ramp. Wanneer je bijvoorbeeld acrylverf gebruikt, kun je makkelijk over het mislukte stukje heen schilderen. Bij verf is het sowieso leuk als het niet té perfect is.

Schilderij zonder verf

Je kunt ook iets maken zonder verf. Ontwerp bijvoorbeeld iets met een designprogramma op de computer of maakt iets met gekleurd papier. Je kunt het werk helemaal afmaken met een beetje glitter, kraaltjes of stukjes stof. Kortom: leef je lekker uit!

https://www.freubelshoponline.nl/c-2733912/geboorteschilderij/

Gerelateerde artikelen

Een personeelsuitje organiseren? Dat doe je natuurlijk in Eindhoven

Magic in the air met een C-AIR Ballonvaart

Smaakvol lunchen in Eindhoven

Een leuke uitdagende autospeurtocht maken

Volg yoga in Limburg

Bedrijfsuitje in een escape room