2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Zo organiseer je keer op keer perfecte schoolreisjes!

Schoolreisjes zijn hoogtepunten voor studenten op de basisschool. Afhankelijk van de gekozen locatie, kan een tripje met school educatief én leuk zijn. Het regelen van een schooluitje heeft echter veel voeten in de aarde. Voor organisatoren kan dit veel stress veroorzaken; alles moet immers tot in de puntjes geregeld zijn. Met deze tips organiseer je keer op keer een geslaagd schoolreisje voor studenten!

 

Houd rekening met het schoolreisseizoen

Net als het vakantieseizoen, bestaat er een schoolreisseizoen. Dit zijn de maanden waarin haast iedere basisschool op reis gaat, mede door het lekkere weer én omdat de datum van een schoolreisje vaak al vast ligt in de jaarplanning. De drukste maanden zijn mei en juni, waardoor er aangeraden wordt om ook te kijken naar mogelijke data in april, juli of zelfs in september. Zo wordt overmatige drukte voorkomen. 

Kies een unieke locatie

Vaak ligt de algemene insteek van schoolreisjes ook al vast in de plannen. Aan de hand van deze richtlijnen kan besloten worden wat de plaats van bestemming wordt voor het uitje. Dit kan bijvoorbeeld een dierentuin zijn als het gaat om een leuk dagje uit, of een museum als er is gekozen voor een educatieve bestemming. Voorbeelden van unieke bestemmingen zijn bijvoorbeeld het Nationaal Militair Museum, CORPUS en Beeld en Geluid. Deze schooluitjes sporen de leerlingen aan om zich onderzoekend op te stellen en nieuwsgierig te zijn, terwijl zij zich nog steeds kunnen vermaken.

Regel vervoer!

Tot slot is het verzorgen van vervoer van uiterst belang. Het is niet wenselijk om de ouders van studenten heen en weer te laten rijden, aangezien schoolreisjes vaak op een doordeweekse dag plaatsvinden. Busvervoer is de meest gebruikelijke manier om een groep studenten te vervoeren naar de plaats van bestemming. Houd er als organisator wel rekening mee dat er ook vervoer terug naar school moet worden geregeld. Veel busverhuur bedrijven verzorgen de heen- en terugweg voor een bepaalde prijs en kunnen hierbij ook extra’s verzorgen, zoals lunches. Zo verzorg je keer op keer een geslaagd uitje voor de kinderen!

 

Gerelateerde artikelen

Kortingscode Zalando ontvang 10% korting bij aankoop!

De beste zonnepanelen van het land

Wegwerp en FFP2 mondkapjes bij Workwear24

3 Tips die je moet weten als je een huis gaat kopen

Deurmatten

Draadloos alarmsysteem