2Binsite Artikel Website
Image default
Hobby en vrije tijd

Bedrijfsuitje in een escape room

In elk bedrijf wordt er elk jaar wel 1 of 2 keer een bedrijfsuitje georganiseerd met als bedoeling de medewerkers een leuk dagje te bezorgen. Denk maar aan een actieve, sportieve of creatieve activiteit die de dagelijkse routine op de werkvloer moet doorbreken. 

Bedrijfsuitjes worden voornamelijk georganiseerd om de medewerkers een dag te “verwennen”, als dank voor hun inzet op de werkvloer. Het is een soort van beloning. Daarom is het belangrijkste doel van zo’n uitje dat de werknemers zich vermaken en plezier hebben.

Het ideale bedrijfsuitje organiseren 

Bij het organiseren van een goed bedrijfsuitje moet je rekening houden met een paar belangrijke punten:
1)   Het is belangrijk dat de deelnemers plezier hebben in wat ze doen. Plezier zorgt voor ontspanning en een lach op het gezicht van de medewerkers. 2)   Naast het plezier hebben is het contact maken met je collega’s belangrijk. Zo leer je elkaar op een andere manier (buiten werk om) kennen. 3)   Er moet een leerzaam aspect zijn, zodat men samen nieuwe dingen kan ontdekken en leren dan dingen op de werkvloer. 4)   Bij een bedrijfsuitje moet men de bestaande hierarchie van op de werkvloer voor eventjes vergeten. Je manager en andere collega’s hebben tijdens het uitje dezelfde status.

Het bedrijfsuitje van 2016

Anno 2016 is het ideale bedrijfsuitje natuurlijk de escape room. Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, want praktisch iedereen praat er over. Het concept is heel eenvoudig, samen met je team stap je een kamer binnen. Eenmaal binnen moet je proberen, door goed samen te werken, binnen 60 minuten uit de kamer te ontsnappen. In de kamer bevinden er diverse puzzels die jullie op moeten oplossen.

Een escape room is een erg spannende activiteit en bovenal een hele leuke bezigheid. Tijdens het ontsnappen moeten de deelnemers goed met elkaar samenwerken. Zo leer je je collega’s ook op een hele andere manier kennen. Wie is er goed in puzzelen? Wie kan er goed onder tijdsdruk presteren? Wie durft de manager instructies te geven? Tijdens een escape room kom je daar allemaal achter.

Dus hebben jullie binnenkort een bedrijfsuitje en weten jullie nog niet wat jullie gaan doen? Twijfel dan niet en organiseer je bedrijfsuitje in een escape room!

https://www.xcapelogix.nl