2Binsite Artikel Website
Image default
Groothandel

Afval en papierbakken op kantoor

Afval en papierbakken op kantoor

Ook op kantoor wordt er behoorlijk wat afval geproduceerd. Niet alleen voor het milieu, maar ook financieel gezien is dit wenselijk. Gescheiden afval blijkt in de praktijk vaak goedkoper dan wanneer alles als restafval wordt weggegooid. Maar hoe pak je afvalscheiding op kantoor aan? Human Office 6 Tips!

Afval scheiden op kantoor, hoe zit dat?

Afvalscheiding op kantoor loont op meerdere manieren. Toch gebeurt dit in de praktijk nog lang niet altijd. Uit onderzoek blijkt dat 35% van de Nederlandse bedrijven geen of weinig aandacht besteedt aan het scheiden van afval.

Waarom loopt het afvalbeheer bij veel bedrijven nog achter? Een van de voornaamste redenen is dat we thuis meer ‘gepushed’ worden om afval te scheiden. Denk aan de verschillende containers en afvalzakken. En de boetes wanneer je afval niet juist scheidt. Tijd dus om ook op binnen het bedrijf aan de slag te gaan met de aanwezige afvalstromen.

Wil jij de afvalscheiding op de werkvloer verbeteren? Ga dan aan de slag met deze 6 tips:

  1. Faciliteren van medewerkers. De eerste stap is het plaatsen van de juiste inzamelmiddelen die het mogelijk maken om het afval te scheiden. Hoe gemakkelijker het is om het afval et scheiden, hoe beter dit wordt nageleefd. Prullenbakken die speciaal zijn ontworpen om afval te scheiden, zullen dit stimuleren.
  2. Wanneer de medewerkers en bezoekers van uw bedrijf het afval op de juiste manier scheiden, is de tweede stap om het afval op de juiste manier wordt klaargemaakt voor verdere verwerking. Breng uw medewerkers op de hoogte zodat ze kennis hebben van goede afvalscheiding.
  3. Het zorgdragen om op de juiste manier de grondstoffen te verwerken is stap drie. Het heeft namelijk geen enkele zin om afval te scheiden wanneer deze vervolgens niet op de juiste manier worden verwerkt. Scheidt dus alleen afval dat ook op een goede manier gerecycled kunnen worden.
  4. Het zichtbaar maken van de resultaten van voorgaande stappen is de laatste en meest belangrijke stap. Zorg dat de restultaten gerappoteerd worden zodat de mensen nog bewuster worden van wat het belang is van afvalscheiding.

Bij Human Office worden ook afvalbakken aangeboden om het afval op kantoor te scheiden. De Centrolitri en de Maxi zorgen voor snel en gemakkelijk afval scheiden. Voor deze en meer afvalbakken kunt u kijken bij producten onder afval- & papierbakken. Benieuwd naar meer? Bezoek snel onze website of neem contact op met één van onze specialisten.

https://www.humanoffice.nl/producten/Afval-papierbakken