2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Zwangere vrouwen hebben baat bij de TENS

Een Tens bevalling kopen kan online op mammatens.nl. Dit apparaat, ook wel de MammaTENS genoemd, is gebaseerd is op elektrostimulatie. Het werkt als volgt. Aan het apparaatje zijn één of meerdere elektroden verbonden: zelfklevende pleisters voor op de huid. Die elektrodepleisters geven lichte stroomstootjes af die door de huid heen gaan. De trillingen bereiken spier- en / of zenuwvezels die vervolgens geactiveerd worden. De elektrische impulsen geven een aangenaam gevoel. Eerder ervaren pijn neemt af. Het lichaam ontspant en maakt endorfine aan. Endorfine heeft een pijn-onderdrukkend effect. De neurotransmitter is betrokken bij het beloningssysteem van de hersenen. Endorfine kan zorgen voor een gevoel van gelukzaligheid en euforie. Elektrostimulatie kent inmiddels veel medische toepassingen. De belangrijkste zijn onderdeel van revalidatie therapieën en pijnbestrijding.

MammamTENS, bewezen effectief

Typische zwangerschapskwalen als lage rugpijn, rusteloze / vermoeide benen en misselijkheid kunnen (deels) met de Mammatens bestreden worden. Schadelijk zijn de impulsen van de TENS absoluut niet. Er bestaat veel research waaruit keer op keer blijkt dat de therapie niet schadelijk  is en echt werkt. In enkele gevallen wordt een contra-indicatie gegeven omdat sprake kan zijn van bijwerkingen. Hiervoor verwijzen we je naar mammatens.nl. De MammaTENS is ongeveer zo groot als een mobieltje. De sterkte van de stroomstootjes en ook de frequentie ervan kun je zelf regelen via een aantal programma’s die standaard op het apparaat staan.

De MammaTENS is gemakkelijk in gebruik. Het aanbrengen van de pleisters en het starten van de TENS: je hebt er geen hulp bij nodig! Het advies is op een comfortabele, rustige plek te zitten of liggen gedurende het programma. Moet je tussendoor toch even opstaan, dan is dat geen probleem. De TENS is niet waterbestendig, dus gebruik ‘m niet onder de douche of in bad. Langdurig gebruik geeft geen problemen. Zolang jij er baat bij hebt, kun je vertrouwen op je MammaTENS. 

Als je een TENS wilt kopen, doorloop je de volgende stappen. Ga naar het apparaat dat jouw voorkeur heeft en klik op ‘in winkelmandje’ en daarna op ‘ga naar de kassa’. Er verschijnen een aantal invulvelden. Is alles genoteerd? Klik op ‘volgende stap’ en je kunt betalen. In de meeste gevallen wordt de MammaTENS binnen één tot drie werkdagen thuis bezorgd.

 

https://www.mammatens.nl/