2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Hoe maak ik mijn zwangerschap bekend?

Als je een positieve zwangerschapstest krijgt, is het verleidelijk om meteen het hele telefoonboek te bellen. Maar er gaat niets boven de oorspronkelijke aankondiging. Je moet de tijd nemen om aandacht te besteden aan de grootouders, vooral als ze een grote rol gaan spelen. Hier zijn tien leuke ideeën om je op weg te helpen.

 

Boodschap in een fles Geef de grootouders een doorzichtige (lege) fles omwikkeld met een zwangerschapsaankondiging. Dit kan een foto van de echo zijn, of een briefje als ze nog geen echo hebben gehad. Als je het bijvoorbeeld in een wijnfles doet, kun je op het briefje schrijven “Opa & Oma, het spijt me, maar mama haalt het pas over 9 maanden”. Als je een babyflesje geeft, kun je op het briefje schrijven “Mag ik dit houden? En ik kom terug voor toast over 9 maanden”.

 

Sokken boeket Stuur bloemen naar iemand van wie je houdt. Maar in plaats van bloemen, vervang (een deel van) hen door babysokjes. Het duurt even om het onder de knie te krijgen, maar uiteindelijk wordt het een vaandel rood.

 

Kijkdoos Ben je creatief? Maak dan van een schoenendoos een showdoos. Dit kan bijvoorbeeld met een woningindeling waarop ook de babykamer te zien is. Om het nog duidelijker te maken, kunt u de uitgerekende datum op de vloer van de babykamer zetten. Het kost wat werk, maar het is origineel.

 

De kers op de taart Hoewel iets minder origineel, is een taart met een foto van de eerste echo een andere optie, net als tekst zoals ‘Hoi Oma’.

 

Uit de kleren Heb je al kinderen en wil je dat ze het aan hun grootouders vertellen? Een bekende optie is om de tekst op rompertjes of T-shirts te laten drukken. Bijvoorbeeld, zoiets als dit. Van je grote broer of zus… . Om de spanning erin te houden, kun je wachten tot het tijd is voor een schone luier. Doe alsof je veel boodschappen te doen hebt en vraag oma of opa om je kind te verschonen.

 

Speciale geschenken Misschien is een van je grootouders jarig, dus is het een goed moment om hen dat te laten weten. Zoek een manier om dat nieuws in het cadeau te verwerken. Als u bijvoorbeeld een fototoestel geeft, kunt u er een briefje bij doen met de tekst: “Over negen maanden willen uw kleinkinderen foto’s maken, dus u kunt maar beter oefenen. Je kunt creatief zijn met bijna elk cadeau.

 

Lichaamskunst Overweeg lichaamskunst voor je zomeraankondiging. Je kunt het door een professional laten tekenen of je man vragen zelf iets op je buik te tekenen. Op de balk van uw computer staat bijvoorbeeld het woord “Loading”, dat het percentage van de daar doorgebrachte tijd aangeeft. Kondig het aan als je samen naar het strand gaat op een zonnige zomerdag, of vraag je grootouders om naar je buikje te kijken om te zien of er iets vreemds op zit.

 

Ballonnen Een ander leuk idee is om het huis te vullen met blauwe of roze heliumballonnen. Op die manier weet je partner meteen hoe laat het is.

 

Verstop het Je kunt de zwangerschapstest ook in iets groots verstoppen. Denk aan een koffer, een koekjestrommel of een schoenendoos. Geef dit als een cadeau en stop een zwangerschapstest in de bodem. Je zult verrast zijn.

 

Vakantiefilm Ga je op vakantie voordat je je zwangerschap bekend maakt? Dan kun je een korte film maken en die tijdens de feestdagen presenteren. Geef subtiele hints door de film heen, zoals babyschoentjes, luiers of een rammelaar. Je zou kunnen eindigen met een foto van je buik, of schaduwen en zand gebruiken om je boodschap over te brengen. Als u terugkomt, kijken uw bezoekers zonder enige twijfel naar uw vakantiefoto’s, en plotseling komt het grote nieuws. Ze zullen het niet eens beseffen.

Voor leuke bloemen babynamen kun je terecht bij namenindex.nl.

https://namenindex.nl/blog