2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Donkere kringen onder je ogen?

Niet alleen mensen die ongezond leven of slaaptekort hebben wallen.  Het kan zelfs voorkomen bij mensen die een gezond leven lijden en netjes aan hun 8 uur slaap komen. Hierdoor lijkt het vaak alsof je moe bent en/of je jezelf niet verzorgd. Maar hoe ontstaan donkere kringen nou en wat kunnen er ertegen doen? Je leest het hieronder!

De oorzaak

De kringen zijn heel vervelend. Meestal is de oorzaak genetisch te verklaren, maar als je geregeld weinig slaap pakt, zal dat in ieder geval niet in je voordeel werken. Als we de donkere kringen wat preciezer analyseren, valt er op dat de huid niet donkerder is, maar dunner. Hierdoor schijnen de bleodvaten onder de huid erdoorheen en lijkt de omliggende huid en stukje donkerder. Er zijn niet veel oplossingen hiervoor. Maar wij hebben wat tips voor je verzameld, die misschien nog voordelig voor je kunnen uitpakken.

Slaap

We weten het, je bent ergens in de twintig, in de bloei van je leven. Slaap? Geen denken aan! Toch is het het beste om jezelf voldoende nachtrust te gunnen als je alsnog van de wallen wilt afkomen. Door een slaaptekort op te bouwen zal de donkere huid onder je ogen alleen maar verergen, zeker als dit niet eens de originele oorzaak is.

Voeding en lifestyle

Donkere kringen zijn ook vaak afkomstig van een ongezonde lifestyle. Hierbij kan je denken aan (veel) drinken, roken of te weinig groenten en fruit naar binnen werken. Eventueel kan je om dit aan te vullen voedingssupplementen gaan nemen, maar het blijft het beste om je voedingsstoffen gewoon uit je voeding te blijven halen.

Cold spoons

Koud is altijd verfrissend, maar een koude lepel kan je ook helpen om de donkere kringen onder je ogen te verminderen. Het help weinig of niets tegen de originele oorzaak, maar het helpt wel als je ogen een beetje opgezwollen zijn door bijvoorbeeld vermoeidheid. Doe een paar lepels in de vriezer voor een uurtje en leg de lepels daarna onder je ogen. Wikkel de lepels eerst om een keukenpapaiertje mee. Het zou jammer zijn als  de lepel aan je huid blijft plakken. Snel en betaalbaar!

Botox

Een iets minder goedkope oplossing is botox. Hier wordt een zogenoemde filler onder je ogen gespoten, waardoor je donkere kringen (veel) minder aanwezig zullen zijn. Ondanks de meeste vooroordelen over botox, kunnen we wel zeggen dat dit een wat meer geaccepteerde ingreep is, aangezien de ingespoten secties zich beperken tot je ogen.