2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

Wat is beleggen?

Beleggen, het is zo’n begrip dat iedereen wel kent. Maar weet je ook wel echt wat het betekent? Het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld om uit te leggen wat beleggen is.

De meest primaire definitie van beleggen is dat beleggen het kopen van producten is, om deze later weer met een winstmarge door te verkopen. Wat voor producten dit zijn, hangt natuurlijk van de belegger af, in principe kan je in bijna elk product wel beleggen namelijk.

Beleggen is natuurlijk niet zonder risico’s, maar levert over het algemeen wel stukken meer op dan alleen maar sparen. De rentes die banken tegenwoordig geven op spaartegoeden zijn ook niet te hoog meer en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun geld te beleggen. Veel mensen doen dit met een doel, bijvoorbeeld het aanvullen van het pensioen, maar er zijn ook veel mensen die beleggen als hobby hebben en het dus voor hun plezier doen.

Beleggen is niet in te perken tot een product, er zijn veel mogelijk producten en diensten waar je in kunt beleggen. De bekendste belegging is wellicht wel de staatsobligatie, maar er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om te beleggen in grondstoffen. Kort gezegd koopt de belegger een product waarvan hij of zij verwacht dat het nog in waarde zal gaan stijgen. Met die waarde verhoging kan er dan natuurlijk ook meer winst worden behaald voor de belegger. Waar je wel rekening mee moet houden is dat sommige producten heel snel verkopen, terwijl je bij andere producten misschien langer moet wachten op verkoop en dus ook op je winst.

Als jij ook wil beleggen, zijn er genoeg online artikelen en cursussen beleggen voor beginners en daarnaast kun je misschien ook de online brokers  eens om advies vragen, bijvoorbeeld over het beleggen in grondstoffen en hoe succesvol dat is. 

http://www.onlinebeleggen.nl