2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

Financiele zaken ?

Financiële zaken? Eerlijke, algemene informatie

In je leven krijg je met veel verschillende financiële zaken te maken. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een lening of verzekering, het aanschaffen van een creditcard of wanneer je besluit om te gaan beleggen. Hoe handig zou het dan zijn wanneer je je online kunt informeren over dit soort zaken. Er zijn immers zoveel verschillende aanbieders op het gebied van leningen, creditcards, verzekeringen en spaarrekeningen, dat het belangrijk is om deze producten goed te kunnen vergelijken. Via Financeinfo.nl kan dat.

Verzekeringen, verplicht of niet?

Sommige verzekeringen zijn wettelijk verplicht. Zo moet een auto-, motor, bromfiets of scooterbezitter minimaal een WA-verzekering afsluiten. Ook een zorgverzekering, voor iedereen boven de achttien, is verplicht.  Daarnaast is ook een opstalverzekering verplicht wanneer je een woning bezit met een hypotheek. Andere verzekeringen zijn vrijwillig en je moet dus zelf bekijken welke verzekering voor jou nodig is. Alle informatie over verzekeringen en aanbieders van verzekeringen vind je op Financeinfo.nl.

 

Geld besparen door te vergelijken

Het loont om financiële zaken zoals het afsluiten van een zorgverzekering en wat de verschillende zorgverzekeraars te bieden hebben, met elkaar te vergelijken. Een zorgverzekering bestaat uit een aan basis-deel en eventuele aanvullende verzekeringen. De basisverzekering is voor iedereen boven de achttien verplicht. De kosten echter zijn bij de verschillende verzekeringaanbieders verschillend. Ook wat betreft de aanvullende pakketten zijn er veel verschillen, ook op het gebied van kosten. Het is dan ook slim om de verschillende verzekeringen te vergelijken en vooral kritisch te bekijken. Immers, waarom zou je betalen voor hulp die je toch niet nodig hebt? Financeinfo.nl werkt samen met Komparu om op een eerlijke en onafhankelijke manier zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.