2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Verse kruiden: hoe gebruik je ze?

Verse kruiden toevoegen aan gerechten kan zorgen voor een ware smaakexplosie, zolang je ze maar op de juiste manier gebruikt én bijpassende kruiden voor het gerecht gebruikt. Er zijn namelijk genoeg verse kruiden: basilicum, dille, tijm, peterselie. We kunnen nog wel even doorgaan. In deze blog vertellen wij je meer over de 4 populairste verse kruiden en hoe je ze kunt gebruiken in een gerecht. En het zal je verbazen voor hoeveel gerechten, van ontbijt tot toetje, je kruiden kunt gebruiken.

Munt

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van munt, maar dan voor in de thee. Maar wist je dat munt ook heerlijk is bij zoete gerechten? Gebruik de blaadjes van de plan. Kook deze niet mee, maar gebruik ze om te garneren, bijvoorbeeld aardbeien tiramisu, of in een fruitsalade.

Rozemarijn

Rozemarijn is een typische kruid met een sterk, kruidig aroma. Het wordt vaak gebruikt voor vleesgerechten in de oven. Gebruik alleen de naaldjes van het plantje en voeg deze toe aan een goed stuk rundvlees of varkensvlees, of aardappeltjes uit de oven. Rozemarijn mag gerust lang meegaren, omdat het dan de meeste smaak afgeeft.

Tijm

Tijm is een kruid dat vaak gebruikt wordt in middeltjes tegen hoest en slijmvliesontsteking. Maar tijm kan ook heerlijk smaken in gerechten. Gebruik de blaadjes en topjes van de tijm en snijd dit fijn. Tijm moet je lang meekoken of bakken, zodat het extra veel smaak afgeeft. Tijm smaakt heerlijk met aardappels uit de oven en in sauzen of soepen. Verse tijm kopen kan gemakkelijk en snel online. Net als met veel andere kruiden.

Peterselie

Peterselie kun je in zowel koude als warme gerechten gebruiken. Van de peterselie gebruik je alleen de steeltjes en blaadjes. Snijd (of knip, wat jij makkelijker vindt) de peterselie fijn en verwerk het in soep, sauzen of bijvoorbeeld eiersalade. Let wel op, je hebt twee soorten peterselie: platte en krul. Platte peterselie is gladder en heeft een fijne, pittigere smaak.

https://bramfreshfood.nl/product/verse-tijm/