2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

IQF smoothies, verser dan vers?

Wat is IQF?

Met dit artikel willen we iets meer uitleg geven over de manier waarop groenten en fruit gebruikt in onze Juice Junkies smoothie packs ingevroren worden mbv IQF technologie en waarom IQF fruit/groenten zelfs beter kan zijn dan vers.

 

Hoe bevriezen we ons fruit en onze groenten?

IQF(Individually Quick Frozen) houdt in dat het fruit/groenten na het wassen, snijden en blancheren(alle ziektekiemen afwassen) afzonderlijk op een transportband worden geplaatst en het een koude slag krijgt(schokvriezen/schrikvriezen) die het fruit snel en onmiddellijk, van het hart naar buiten, bevriest.

 

Het grootste voordeel van deze manier is dat het fruit/groenten worden verzameld in hun optimale rijpingstoestand. Vervolgens worden ze snel na oogst ingevroren zodat het fruit/groenten zijn vorm, structuur en smaak behoudt. Het IQF proces zorgt er trouwens voor dat de eigenschappen en voedingsstoffen van het fruit/groenten zonder toegevoegde conserveermiddelen of chemicaliën worden behouden. In de meeste gevallen heeft diepgevroren fruit/groenten een hogere voedingswaarde dan vers doordat deze laatste kunstmatig “volwassen” gehouden worden dmv stikstof ea tijdens opslag/transport. Wist je bv dat een banaan tot wel 8 weken onderweg kan zijn van deplantage tot in de winkel, en dit in afgesloten container vol stikstof om het rijpingsproces tegen te gaan.

Bijkomend voordeel: werken met extreem koude temperaturen elimineert het risico van vorming van gevaarlijke micro-organismen in het proces. En zorgt voor een bewaartermijn van tot wel 24 maanden waardoor minder verspilling

 

Dankzij de voordelen van dit snelle vriesproces kunnen we genieten van fruit en groenten van zeer hoge kwaliteit, op elk moment om te kunnen genieten van onze heerlijke smoothies!

 

Bekijk hier ons aanbod van fruit of groene smoothies.

http://www.juicejunkies.nl