2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Eten aan het water bij Restaurant Rosse Buurt Amsterdam

Ons restaurant Mata Hari is een is een zeer sfeervol en gezellig Amsterdams restaurant in de rosse buurt aan het water van de beroemde Amsterdamse grachten. Ons restaurant heeft een passende naam vanwege haar exotische gerechten en is vernoemde naar een exotische buikdanseres en spion, Mata Hari uit Friesland. Het restaurant red light district Amsterdam is een gezellige aangelegenheid door de heerlijke gerechten die wij op onze menu kaart hebben staan. Wij zijn gevestigd in een sfeervol historisch grachtenpand. Bij ons proef je de sfeer van zowel modern en trendy Amsterdam naast een stukje authenticiteit. Indien je bij ons dineert kijk je uit op de rode lichten die op het water schitteren van de gracht in de rosse buurt. Zomers kun je heerlijk zonnen op ons terras buiten en genieten van een hapje en een drankje. Lekker sfeervol aan het water!

Veelzijdig menu

Ons restaurant rosse buurt Mata Hari heeft een veelzijdige menukaart. We hebben zowel lunchgerechten, overheerlijke wijnen, dranken en diner gerechten. Onze gerechten zijn allemaal samengesteld door de chefs van het huis. Die vakbekwaam zijn in het bereiden van speciale gerechten.

  • Lunchkaart; Op de lunch menukaart zijn oriëntaalse gerechten waaronder falafel, humus, damrak. Maar ook heerlijke biefstuk van Angus, verschillende soorten exclusieve soepen, groenten, grill gerechten, bites en gin en tonics.
  • Dinerkaart: Op de diner menukaart zijn onder andere Mezze oriëntaalse gerechten, soepen, pasta’s, grill gerechten, vis, groenten, bijgerechten en exclusieve nagerechten verkrijgbaar. Ook hebben wij veel soorten wijn uit verschillende landen in ons aanbod zoals sparkling wijnen, witte en rode wijnen, rose en dessertwijnen.
  • Speciale arrangement; Daarnaast bieden we 2,3 en 4-gangen diners aan voor groepen in combinatie met wijnarrangementen waar het proeven van heerlijke wijnen centraal staat en je extra kan genieten van een heerlijk diner. De wijnen geven een luxe toevoeging aan het diner en zo kun je extra genieten met je gezelschap.

Om zeker te zijn van een plaats kun je bij ons een tafel reserveren via de website. Kortom, genoeg keuze om een heerlijke avond te dineren in ons restaurant red light district Amsterdam.

Dineren en geschiedenis in de rosse buurt

De rosse buurt is een zeer beroemde buurt in Amsterdam. Naast de prostituees waar deze buurt bekend om staat is het tevens een zeer gezellig uitgaanscentrum met veel verschillende restaurants. Ons restaurant Mata Hari bevind zich in deze gezelligheid. De rosse buurt is bijna even oud als Amsterdam zelf. In de 15e eeuw kwamen er al prostituees om in de stad te gaan werken. Bekend zijn de gezellige rode lichten in de buurt die er sinds de jaren 60 ook al waren. In die tijd moesten de gordijnen verplicht tot kieren worden gesloten. Het rode licht staat sinds de zestiger jaren als symbool voor signaal dat mannen er terecht kunnen. De rosse buurt is anno 21ste eeuw voor iedereen die van Amsterdam houdt. Dineren in de rosse buurt is een leuke beleving waar de geschiedenis wat tot leven komt! Voor meer informatie over de menu’s en arrangementen kun je de website bezoeken.

https://matahari-amsterdam.nl/