2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

De voedingstrends van de toekomst

In een wereld die constant in beweging is verandert ook het eten natuurlijk. Wat we eten, hoe we eten en waarom we weten blijft altijd veranderen. Iedere dag komen we een stapje dichterbij de toekomst en worden de voedingstrends steeds duidelijker. In deze blog gaan we kijken naar voedingstrends van de toekomst en hoe die onze smaakpupillen zullen beïnvloeden.

Plantaardige revolutie

De opmars van plantaardige voeding is niet te stoppen. Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet. Dit kan door gezondheidsredenen, ethische overwegingen of meer milieubewuster worden. Er komen steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Deze trend zal alleen maar toenemen. Dit zal ook steeds meer zichtbaar worden in de supermarkt.

Personalisatie van voeding

Over een paar jaar zal het mogelijk worden om voeding om maat te maken van behoeften van mensen. Dit zou dan kunnen op basis van iemands genetica, gezondheidstoestand en persoonlijke voorkeuren. Voedingsadvies op basis van DNA-analyse en gepersonaliseerde voedingssupplementen worden steeds populairder. Het kan dus zomaar zijn dat jij binnenkort de precieze voeding kan krijgen die jij nodig hebt.

Duurzaamheid en voedselverspilling

Duurzaamheid is in het algemeen een steeds groter wordende trend. Ook bij voeding zal dit steeds meer van invloed zijn. Consumenten zullen steeds meer aandacht besteden aan de milieu-impact van hun voedselkeuzes. Lokale producten, seizoensgebonden ingrediënten en minder verpakkingsafval zullen de norm gaan worden. Ook de strijd tegen voedselverspilling intensiever gaan worden.

Eiwitten binnenkrijgen op een andere manier

De manier hoe wij eiwitten binnenkrijgen zal steeds meer veranderen. Insecten, algen, kweekvlees en andere alternatieven zullen steeds bekender worden als duurzame vervangers voor traditioneel vlees. Deze verschuiving zal niet alleen druk op het milieu verminderen, maar ook nieuwe smaakervaringen bieden aan mensen die iets nieuws willen proberen.

 

De trends voor de toekomst zijn interessant. Op dit moment zijn er ook nog leuke trends die spelen. Lees hier meer over dé voedingstrends van dit moment.