2Binsite Artikel Website
Image default
Energie

Waarom is een energiescan van belang?

Nu de dagen korter worden en het sneller donker wordt is het handig om te weten waar de meeste energie aan verbruikt wordt in je huis. Zijn er laders die de hele dag in de geplugd zitten terwijl er geen apparaat aan vast zit of staan sommige lampen de hele dag aan zonder dat je dit wist? Maar hoe controleer je wat nou precies de nummers zijn en hoeveel energie er verbruikt wordt in jouw huis? Dit kan door middel van een energiescan. In deze blog gaan wij uitleggen wat een energiescan is en waarom het nut is van een energiescan.

Wat is een energiescan?

Bij een energiescan wordt er eigenlijk gekeken in je huis naar hoeveel energie er verbruikt wordt. Dit wordt door middel van overzicht kan je dan zien waar de meeste energie wordt gebruikt in de woning. Op deze manier kom je er achter waar er maatregelen te trokken kunnen worden in je woning om energie te gaan besparen en de kosten van energie naar beneden te halen.

De website van het desbetreffende energiebedrijf heeft normaal een formulier die ingevuld kan worden. Wanneer dit formulier is ingevuld zullen zij contact met jou opnemen om langs te komen en de scan uit te voeren. Zij zullen tips geven om energiebesparing op de meest effectieve en efficiënte manier toe te passen in jouw woning. Nadat de inspectie is gedaan krijg je een verslag over jouw woning. Waarin onder andere kleine maatregelen worden aangegeven die direct toegepast kunnen worden in de woning. Maar ook zullen er adviezen gegeven over aanpassingen die van belang zijn. Waar de kleine maatregelen een optie zijn zullen de adviezen gegeven worden omdat dit ook daar werkelijk nodig is.

Een energiescan wordt vaak pas toegepast wanneer mensen het gevoel hebben dat ze echt een besparing kunnen maken in de woning. Het is dan ook verstandig om dit al voor te zijn. Niet dat er elk half jaar een scan gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat jij gaat kan besparen maar om elke paar jaar een kan te doen is geen slecht idee. Veel uitkomsten van de scans hebben namelijk een aantal tips doe je verder laten denken en je op nieuwe ideeën kan brengen om besparingen te maken in je woning.