2Binsite Artikel Website
Image default
Energie

Hoe vindt je de beste energieleverancier voor jouw situatie?

Loyaliteit kan duurkoop zijn

Klanten blijven vaak uit loyaliteit bij hun energieleverancier. Niet omdat het moet,maar omdat het wel zo makkelijk is.Vaak weten mensen niet dat overstappen naar een andere leverancier vaak financiële voordelen heeft. Beter nog je wordt er zelfs voor beloond en als je uit loyaliteit bij je oude leverancier blijft ben je vaak duurder uit. Nieuwe leveranciers regelen de overstap,zodat je dat zelf niet hoeft te doen, maar ook om er zeker van te zijn dat je echt met hun in zee gaat. Je stroom wordt niet tijdens de overstap uitgeschakeld, wat veel mensen soms nog denken. Vaak krijg je er nog een welkomstkorting of bonus bij wat het allemaal nog aantrekkelijker maakt om over te stappen. Om de voordeligste energieaanbieder te vinden die het beste bij jouw situatie past,moet je eerst een vergelijking gaan maken. Met je eindafrekening kan je dat simpel zelf berekenen.

Zelf vergelijken welke energieleverancier het goedkoopst is

Energieleveranciers zijn allemaal anders. Als consument wordt je ermee overspoeld en het is verwarrend. De ene aanbieding is de andere niet en ze zeggen allemaal de goedkoopste te zijn. De contracten worden aantrekkelijk voor potentiële nieuwe klanten gemaakt,maar is dat eigenlijk wel zo. Zit je niet vast aan een dooddoener of een contract waar je eigenlijk al spijt van hebt,voordat je eraan begonnen bent. Het is goed om te kijken welke goedkoopste energieleverancier je kiest, want wat voor de ene de goedkoopste is, kan voor de andere de duurste zijn volgens goedkopeenergieleverancier.nl en https://www.easyswitch.nl/energie/energie-begrippen/energieleverancier/.

Tips

Hieronder een kort voorbeeldoverzicht van energieleveranciers. In dit overzicht staan duurzaamheid, kostenvoordeel en service op een rij:

  • Atoomstroom: De energie wordt via kerncentrales opgewekt en CO2-vrij. Voordelig en goede klantenservice
  • Budget Energie: Groene stroom goedkoop en prima service
  • Nuon: Groene stroom, voordelig als u overstapt, service kan soms beter
  • Oxxio: Groene stroom, zelfservice, voordelig pakket
  • Eneco: Grijze stroom, slimme energiemeters, goede klantenervice

Alle energieaanbieders hebben een grote keuze uit producten en laat je goed informeren over de prijs, service en soort energie. Lees ook de voorwaarden voordat je overstapt en een contract tekent bij een leverancier die zegt de goedkoopste energieleverancier te zijn. 

https://www.easyswitch.nl/energie/energie-begrippen/energieleverancier/