2Binsite Artikel Website
Image default
Electronica en Computers

Door wie wordt de 3d pen nu precies gebruikt

Wanneer we de populariteit van de 3d pen bekijken zien we dat vooral kinderen enorm vaak een 3d pen gebruiken om te tekenen. Voor wie nog onbekend is met de 3d pen is dit artikel een handig naslagwerk om alles over de 3d pen te weten te komen. De 3d pen is in 2012 in Amerika ontstaan doordat een tweetal ondernemers op het idee waren gekomen een slimmer apparaat te ontwikkelen dan de 3d printer. Tenminste de toepassing van de 3d printer was volgens hen te omslachtig en zeker niet geschikt voor iedereen. Je moest al bijna een computerprogrammeur zijn om de eerste ontwerpen te kunnen maken en bovendien was het resultaat vak tegenvallend. De 3d pen zou hier verandering in moeten brengen.

Hoe werkt de 3d pen

Nadat de eerste 3d pen de 3doodler via een Kickstarter project was geproduceerd kwamen er snel nieuwe modellen op de markt. We zien nu wel dat ieder jaar opnieuw nieuwere en vooral ook betere 3d pennen komen. Een standaard 3d pen zal pas een 3d object kunnen tekenen door het gebruik van filamenten. Een filament is het materiaal waar een 3d object van wordt vervaardigd en kan van verschillende materialen gemaakt zijn. De meest toegepaste filament soorten zijn PLA filament en ABS filament. Beide soorten kun je op lengte kopen en wordt in de 3d pen gebruikt om via verhitting door de nozzle uiteindelijk te smelten. Door dit smelten kun je uiteindelijk uit de losse hand 3d tekeningen maken.

Bouwtekeningen gebruiken bij de 3d pen

Wanneer je alleen gaat tekenen zul je behoorlijk handig moeten worden om uit de losse pols een 3d object te kunnen maken. Naast een goed ruimtelijk inzicht moet je ook de techniek beheersen en dit vergt natuurlijk wel oefening. Mede hierdoor begin je vaak met een bouwtekening van een 3d object die gewoon per dimensie kan worden overgetrokken. Nadat alle dimensies zijn gemaakt kun je deze afzonderlijk met elkaar verbinden en heb je een 3d object gemaakt. Alle technieken om te kunnen tekenen met de 3d pen worden nu juist goed getraind.