2Binsite Artikel Website
Image default
E-Books

Kobo Aura H2O edition 2

In 2014 kwam Kobo met een waterdicht model, dit was de Kobo Aura H2O. Het model is net een stapje groter dan de instapmodellen als de Kobo Glo en de Kobo Aura (Edition 2). Nu is duidelijk geworden dat Kobo ook bezig is met een upgrade van zijn Aura H2O model. Deze moet nog dit jaar geïntoducteerd worden. Wat kunnen we verwachten? Hoe duur zal hij zijn? Hoe zit het met hoesjes?

 Onlangs heeft Kobo een firmware update uitgerold naar al zijn e-readers die het gehele homescherm heeft vernieuwd. Door deze update is het navigeren makkelijker en intuïtiever geworden. In deze update zijn ook de modellen genoemd van e-readers die deze update ondersteunen. Ook de Kobo Aura H2O Edition 2 staat in dit lijstje.

Grote kans is dat de hoesjes die eerder om de Kobo Aura H2O zitten, niet meer gebruikt kunnen worden voor de Kobo Aura H2O edition 2. Grote kans is dat dit een ander model betreft met een ander formaat. Wel zullen er gelukkig vast weer Kobo Aura H2O edition 2 covers uitkomen die betaalbaar zijn. Je hoeft niet per se meer een origineel hoesje aan te schaffen van Kobo, maar er zijn goede vervangers voor een betaalbare prijs.

 De eerste versie stamt alweer uit 2014. Deze had een 6.8 inch e-ink scherm met 1430 bij 1080 pixels. De ‘Carta Imaging Film’ zorgde voor een veel hoger contrast dan vorige e-readers. Verder had deze e-reader een IP67 certificering. Dit zegt zoveel dat hij stof en waterdicht is. Waterdicht tot wel een uur op 5 meter diepte.

 

Wat de verwachting is, is dat de nieuwe H2O een zelfde scherm zal hebben als de Kobo Aura One. Wel natuurlijk een iets kleiner formaat. Ook dit scherm zal dan verschillende soorten leds hebben, zodat ’s avonds de hoeveelheid blauw licht beperkt kan worden. Dit zorgt er weer voor dat je beter kunt slapen. Verwacht is ook dat er geen SD-card reader in zal zitten.

Qua prijs zal het apparaat weer tussen het instapmodel van de Kobo Aura en de Kobo Aura One inzitten. Dit betekent dat ook voor dit model weer zo’n 180 euro neergeteld moet worden.

De e-reader is al bij de FCC (Federal Communications Commission) getest om te worden gecertificeerd voor verkoop in Amerika. Veel meer is er niet duidelijk geworden hierdoor aangezien dit aan geheimhouding onderworpen is. Het enige wat we hieruit af kunnen leiden is dat de e-reader er binnen afzienbare tijd aankomt. Grote kans is dat hij er nog voor moederdag is, aangezien dat een erg belangrijke doelgroep is voor e-readers. 73% van de actieve mensen met een e-reader is een vrouw en vaak 45 jaar en ouder.

 Veel is er dus nog niet bekend over de nieuwe e-reader, maar wel dat hij er snel aankomt. Verwacht is dat het het kleine zusje wordt van de Kobo Aura One en ook eenzelfde functionaliteit zal hebben. Dit is vooral fijn voor bepaalde delen van de wereld waar de Kobo Aura One erg slecht leverbaar is. Hier zal de Kobo Aura H2O een goed alternatief kunnen bieden.