2Binsite Artikel Website
Image default
Dieren

Vergeet je onthaaktang en onthaakmat niet als je gaat roofvissen!

Een goede onthaaktang is één van de belangrijkste onderdelen als het gaat van het roofvissen. Wanneer je een snoek of snoekbaars vangt, kan de haak of dreg relatief diep gehaakt zitten. Natuurlijk kan de haak ook simpelweg stevig vast zitten. Hiervoor is het ontzettend belangrijk dat je tijdens het roofvissen beschikt over het juiste onthaak materiaal. Er zijn verschillende onthaak tangen leverbaar, toch zit er behoorlijk veel verschil in alle soorten en maten onthaak tangen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Voor het roofvissen is het belangrijk dat je gebruik maakt van een onthaaktang die lang genoeg is om ook een haak achteruit de muil van een grote snoek te kunnen halen. Wanneer jij een prachtige metersnoek vangt, zul je er over verbazen wat voor gigiantische muil een grote snoek kan hebben, daar past een complete brasem van 50CM in. Om een lang verhaal kort te maken, met een tang van 15CM ga jij het hier niet mee redden. Zorg er daarom altijd voor dat je beschikt over een lange en vooral stevige onthaaktang die jij prettig vindt werken. Je hebt verschillende modellen, zowel met een kromme punt als rechte punt, gebruik wat jij prettig vindt!

Naast het aanschaffen van een goede onthaaktang, is het ook erg belangrijk dat je altijd een side cutter tot je beschikken hebt. Een side cutter is een ontzettend stevige kniptang waar je zonder enige moeite staaldraad of dreggen mee door kunt nippen. Deze tang komt vroeg of laat in een vervelende situatie goed van pas. Zo kun je bijvoorbeeld ooit eens zelf in een dreg vast komen te zitten tijdens de kieuwgreep of de snoek lelijk haken vlak bij zijn kieuwen. Neem geen risico en knip je dreggen stuk, materiaal kan vervangen worden. Kies altijd voor het welzijn van de vis!

Naast het gebruiken van een goede onthaaktang, is een onthaakmat snoek ook erg belangrijk. Deze mat is ervoor bedoelde om beschadigingen aan de vis te voorkomen als je de snoek gaat onthaken. Een onthaakmat is gemaakt van speciaal zacht materiaal zodat je de onbeschadigd terug kunt zetten. Laten we eerlijk zijn, dat wil iedere roofvisser toch?

Gerelateerde artikelen

Boilies kopen

Zalmsnacks voor honden zijn gezond

Een dazenval kopen, Hoe, wat en waar?

Het belang van Labrador Training

Ongediertebestrijding

Wat is parodontitis