2Binsite Artikel Website
Image default
Dieren

Boilies kopen

Voor het karper vissen kun je veel verschillende soorten aas kiezen om aan de hair of haak te bevestigen. Vroeger werd er veel met wormen, maden, brood of aardappelen op karper gevist. Het gebruik van een vast-lood systeem was er toen nog niet. Men viste simpel met een dobber. Nadat men met het vast lood systeem begon te vissen, waarmee de karper zichzelf haakt, werden de boilies ook op de markt gebracht. Inmiddels zijn er duizenden verschillende soorten boilies op de markt en stijgt het aantal aanbieders dat boilies verkoopt nog elke dag.

Welke diameter en soort boilie moet ik kopen?

Doordat er zoveel keuze is, weten karper vissers soms niet meer welke boilies ze het beste kunnen kopen. Natuurlijk ook begrijpelijk, wanneer je moet kiezen uit zoveel verschillende soorten boilies. Wat het misschien nog lastiger maakt, is dat elke karper visser die je spreekt vaak een andere mening bij bepaalde boilies heeft. Hierdoor is het belangrijk om tijdens het kopen van boilies een soort te kiezen wat bij jou past. Op bepaalde wateren werken vismeel boilies ook beter dan zoete boilies. Ook moet je tijdens het kopen van boilies de juiste diameter boilies kiezen. In principe maakt het voor het vissen op karper niet heel veel uit welke diameter je koopt. Wanneer je gaat vissen op park watertje met kleinere karpers kun je beter kleinere boilies gebruiken, denk hierbij aan boilies van 12 of 15mm. Wanneer je veel last hebt van witvis die je niet wilt vangen, is het aan te raden om grotere boilies te gebruiken van ca. 20mm.

Boilies in bulk of kleinverpakking kopen?

Wanneer je boilies gaat kopen, zul je zien dat je de keuze hebt om gebruik te maken van staffel kortingen en bulk deals. Hierdoor kun jij extra goedkoop naar de waterkant. Wanneer je een boilies voor het eerst gaat testen, is het niet aan te raden om gelijk grote hoeveelheden aan te schaffen. Je kunt beter eerst een kleine verpakking kopen en de structuur en kwaliteit van de boilies testen, bevallen de boilies goed, dan kun je altijd nog gebruik maken van de staffel kortingen zodat je extra goedkoop kan vissen.