2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Wat is een IPTV box?

IPTV staat voor ‘Internet Protocol Television’  dit is de complete verzamelnaam voor diverse diensten en toepassingen die tv-kijken over het internet mogelijk maken. Hiervoor worden verschillende technieken ingezet zoals algoritmes voor beeld en geluid, multicastroutering en P2P-protocollen. P2P betekent peer-to-peernetwerk, dit is een logisch netwerk van computers die in het netwerk gelijkwaardig zijn en diensten aan elkaar kunnen aanbieden.

Mogelijkheden van de IPTV box

Door middel van een IPTV abonnement kun je niet alleen zenders kijken van jouw aanbieder, maar je kan ook gebruik maken van andere pakketten. Je kunt bijvoorbeeld zenders bekijken van andere landen zoals België, Duitsland, Amerika en Engeland. Ook biedt IPTV jou een aanbod aan talloze series en films on demand. Denk aan Amerikaanse films of series, maar ook films van aanbieders zoals Netflix en HBO. Daarnaast kun je ook nog eens apps installeren op jouw IPTV box, dit kunnen apps zijn zoals RTL XL, uitzending gemist en diverse apps om live tv te kijken.

Voordelen van IPTV

Er zijn vele voordelen om uiteindelijk over te stappen op een IPTV abonnement. Ten eerste is IPTV het meest effectief voor het ontvangen van TV-signalen, hierdoor is het beeldkwaliteit vaak beter dan bij kabel tv. Ten tweede kun je programma’s opnemen en opslaan op een harde schijf die aangesloten is op een IPTV box. Hierdoor kun je de programma’s later terugkijken via een interactief menu. Daarnaast heeft IPTV een groot portfolio van films en series, dit wordt mogelijk gemaakt door de functie VOD ‘video on demand’. Dit is een catalogus aan video’s en tv-programma’s, die je op elk moment van de dag kunt afspelen.

Hoe werkt het?

Met een IPTV kun je duizenden televisiezenders kijken door middel van een abonnement. Dit kan ook met en gewoon televisieabonnement, maar voor meer zenders zul je altijd extra pakketten moeten afsluiten, hierdoor kunnen de maandlasten fors verhogen. Daarnaast vergt het installeren van een box niet veel tijd, dit komt doordat de boxen vaak zijn voorgeprogrammeerd. Hierdoor zal het aansluiten van een IPTV box hoogstens 20 minuten duren. Uiteraard dient u de box te voorzien van internet, de beste optie hiervoor is bekabeld internet.