2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Waarom moet een bedrijf aan Recruitment doen?

In dit artikel wordt het volgende besproken

 

– Het bedrijf kan ervoor kiezen om de recruitment zelf in handen te nemen.

– Recruiter uitkiezen: Specialisatie van de recruiter

Recruitment is een proces waarin het identificeren, selecteren en het aantrekken van een kandidaat voor een functie centraal staat. De kandidaat voor deze functie moet hiervoor gekwalificeerd en beschikbaar zijn. Bij recruitment wordt het grootste gedeelte van de tijd besteedt aan het opsporen van deze kandidaten. 

Veel van de huidige recruiters hebben een gespecialiseerd pad genomen. Dit houdt in: De recruiters nemen alleen de recruitment voor vacatures uit bepaalde branches uit handen.
Wij streven er altijd naar om zoveel mogelijk offertes per aanvraag te verzamelen. Hierdoor krijgt u binnen 2 minuten een compleet overzicht van de markt van de recruiters.
Recruiter uitkiezen: De prijs
Wanneer u bij ons recruitment offertes aanvraagt ontvangt u deze binnen 2 werkdagen.

In de recruitment is dit de eerste stap. Het volledig in kaart brengen van het functieprofiel en de vacatureomschrijving van een nieuwe vacature.

– Zoekt u iemand die een bepaald niveau op school heeft behaald? Denk hierbij aan MBO, HBO of WO.

De beste manier om dit te doen is door meerdere offertes van recruiters aan te vragen. Dit is de reden dat RecruitmentOffertes.nl in het leven is geroepen: Om de onoverzichtelijkheid van de recruitmentmarkt tegen te gaan door offertes van meerdere vooraanstaande aanbieders in één overzicht aan te bieden.
Wat doet RecruitmentOffertes.nl voor uw recruitment? RecruitmentOffertes.nl staat in contact met de beste recruiters van Nederland. Wij leveren offertes aan van verschillende aanbieders van recruitment. Hierdoor komt u altijd goedkoper uit met uw recruitment uitbesteden.
Een voordeel hiervan is dat ze hun netwerk binnen die specifieke branches vergroten. Daarbij wordt de kwaliteit van het recruitment en de aangeleverde kandidaten hoger. Een nadeel hiervan is dat de recruitmentmarkt nog onoverzichtelijker wordt doordat er nog meer recruiters bijkomen. Hierbij kan de prijs per verschillende branche ook differentiëren. Dit maakt het allemaal niet makkelijker voor bedrijven die zijn of haar recruitment willen uitbesteden aan een externe recruiter.

Bij het uitkiezen van een passende recruiter komt veel kijken. Doordat er veel recruiters in de markt zijn kan u “door de bomen het bos niet meer zien”. Wanneer u een recruiter uitkiest voor uw recruitment let dan op de volgende punten.

– Het bedrijf kan ervoor kiezen om voor de recruitment een recruitment freelancer in te huren.

– Het bedrijf kan ervoor kiezen om voor de recruitment een recruitmentbureau in te huren.

Wanneer u dus een vacature aanbiedt met een brutosalaris van €40 000,- scheelt dit € 4.000. Bij 15% is dit € 6.000,- en bij 25% betaald u maar liefst € 10,000. Wanneer u uw recruitment uitbesteedt aan een recruiter is het belangrijk om eerst een goed beeld van de markt te krijgen.
Wanneer u uw recruitment uitbesteedt aan een externe recruiter is het op de eerste plaats belangrijk om op de prijs te letten. Voor een HBO startersfunctie kan de prijs fluctueren tussen 15% en 25% van het bruto jaarsalaris van de vacature.

– Een recruiter is een specialist die de recruitment taak van uw bedrijf overneemt. De recruiter is daarmee verantwoordelijk voor alle recruitment zaken van uw bedrijf.

– Zoekt u iemand die veel specifieke kennis heeft over één onderwerp?

– Met recruitment is het belangrijk om ook de achtergrond van een persoon in kaart te brengen: Welk vakkenpakket heeft de persoon op de middelbare school gekozen? Welke banen heeft de persoon voor deze baan gehad?

Wanneer een bedrijf het besluit neemt om door middel van recruitment nieuw personeel te vinden moet dit bedrijf vaak een investering doen. Als het bedrijf besluit door middel van recruitment nieuw personeel te zoeken zijn er een aantal opties.

Dit artikel is geschreven door de specialisten van recruitmentoffertes.nl

 

https://recruitmentoffertes.nl/recruitment

Gerelateerde artikelen

Lingerie voor vrouwen

Schakel de beste dakdekker Den Haag in

Wollen babykleding: zacht en hypoallergeen

Loopbaanbegeleiding in Gelderland

Dit is waarom u leren jassen nodig hebt en u er eentje wilt kopen

Waarom tijdsregistratie belangrijk is