2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Waarom de verzuimapplicatie gebruiken?

Bedrijven moeten hun klanten behouden door zo snel en efficiënt mogelijk aan hun verwachtingen te voldoen, waardoor ze meer dan ooit afhankelijk worden van hun medewerkers. Veel werkgevers beschikken echter niet over een verzuimapplicatie om werknemers effectief te managen.

Waarom een verzuimapplicatie nodig is

Er zijn minstens drie belangrijke aspecten waar elke grote organisatie, die het verzuim van werknemers effectief wil beheren, aandacht aan moet besteden:

Zorgen voor bedrijfscontinuïteit

Veel ondernemingen hebben nog geen inzicht in welke werknemers op een bepaald moment afwezig zijn of wanneer de afwezige werknemer van plan is terug te keren naar het bedrijf. Dit is de reden waarom een effectief verzuimbeheer en het waarborgen van de werkcontinuïteit een grote uitdaging is.  

Kostenbeheersing van verzuim

Verzuimkosten zijn niet alleen loon dat aan werknemers wordt betaald tijdens hun afwezigheid. Het zijn ook de kosten voor het vinden van een vervanger voor een afwezige werknemer. Vergeet daarbij niet de kosten voor het motiveren van vervangende werknemers, zoals overwerkvergoedingen en bonussen voor extra taken. 

Vermindering van handmatig uitgevoerde taken

Er wordt nog steeds veel tijd besteed aan minder leuke taken zoals: 

  • Het tellen van het aantal verloren dagen
  • De berekening van het ziekteverzuim
  • Het identificeren van actiepunten en opmaken van rapporten
  • Het regelen van vergaderingen
  • Het opstellen en verzenden van herstelplannen. 

Met een verzuimapplicatie kun je tot zeker 80% van deze taken automatisch laten uitvoeren, met minimale betrokkenheid van de manager en medewerker.

Een verzuimapplicatie komt de hele organisatie ten goede

Het is duidelijk: verzuimbeheer in grote organisaties is een gecompliceerd proces dat uit meerdere fasen bestaat en succesvoller zal zijn als de HR-afdeling beschikt over de juiste tools. Een verzuimapplicatie is in feite onmisbaar voor bedrijven, omdat het medewerkers van de HR-afdeling helpt bij processen die verband houden met het effectief beheer van de afwezigheid van werknemers.

 

Met een verzuimapplicatie elk afwezigheidstype beheren

Vakantie is niet de enige vorm van afwezigheid op het werk. Met aanpasbare typen kun je alle details zelf uitzoeken. Om het proces te automatiseren, kun je bijvoorbeeld een dimensie toevoegen, maar ook een groep waartoe een specifiek item behoort. Denk onder meer aan: 

  • Afwezigheid per uur;
  • Informatie verbergen voor andere werknemers;
  • Afwezigheidsplanning;
  • Aanvaardingsproces.

Beheer jouw werkweek verstandig met een verzuimapplicatie

Mensen met verschillende werktijden kunnen in één bedrijf werken. Al deze variaties kun je systematiseren en organiseren op je platform. Je kunt de dagelijkse werkuren en vrije dagen in de week specificeren, alsook terugkerende feestdagen. Met behulp van een verzuimapplicatie kun je de agenda koppelen aan het profiel van de personen die eraan zijn toegewezen. Zoek gewoon het profiel van de werknemer op en je ziet de juiste status boven hun foto. Dankzij deze functionaliteit weet je direct of de persoon die je zoekt aan het werk is.

 

Wil je het verzuim in jouw bedrijf of organisatie snel, nauwkeurig en efficiënt managen? Dan is Visma Verzuim de meest aangewezen oplossing! Deze online applicatie is zeer gebruiksvriendelijk. Een samenwerking met alle betrokken partijen, zoals de werknemer, bedrijfsarts, verzekeraar, arbodienst en het UWV loopt nu van een leien dakje. In Nederland helpt Visma Verzuim als marktleider het verzuim voor ruim 3,5 miljoen werknemers dagelijks te beheren.