2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Tips voor kartonnen dozen

We maken dagelijks gebruik van kartonnen dozen en we passen dit op veel gebieden toe. Zo doen we hiervan gebruik maken tijdens het dragen van producten , gebruiken ze voor het dragen van boodschappen of gebruiken ze bij het verplaatsen van producten. Bij een verhuizing maak je veel gebruik van kartonnen dozen en zul je hier veel mee te maken krijgen. Spullen dienen namelijk zo veilig en efficiënt mogelijk verpakt te worden , en kartonnen dozen zijn hier ideaal voor. In deze blog gaan we je enkele tips geven bij het kiezen van de juiste kartonnen doos. 

 

Tip 1: Gebruik voldoende karton

Zorg er altijd voor dat het karton dat je gebruikt van hoge kwaliteit is en dat je hiervan voldoende gebruikt . Indien dit niet het geval is neemt de kans toe dat het karton scheurt en je product op deze manier schade op loopt. Vooral tijdens het verzenden van de producten is dit belangrijk. Op depots van postbedrijven wordt namelijk fanatiek met dozen gegooid en komt het wel eens voor dat pakketten hard op de grond vallen. Voorkom schade en verpak de producten op de juiste manier.

 

Tip 2: Gebruik een doos op maat 

Wil je spullen vervoeren en de kans op schade drastisch verminderen? Maak dan gebruik van een doos waar het product goed in past. Dit betekent dus dat je beter geen gebruik kan maken van dozen die veel te groot zijn voor het product en daardoor veel ruimte over laten. Gebeurt dit wel? Dan neemt de kans op schade enorm toe en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien, zijn deze dozen ook nog eens goed voor het milieu en zijn deze goedkoper in aanschaf. 

 

Tip 3:Houdt rekening met het gewicht van de spullen

Zorg dat de dozen niet overladen zijn. Houdt dus altijd rekening met het gewicht van de producten en de draagkracht van de dozen.Gebruik je verzendverpakkingen voor het versturen van producten?  De verzendverpakkingen kunnen namelijk scheuren en dat is iets wat je te allen tijde wilt voorkomen. Bovendien hebben postbedrijven restricties gesteld op het maximale gewicht dat je mag behalen na het verpakken van de producten. Als je dit overschrijdt zullen de kosten toenemen en dat wil je natuurlijk niet. 

 

https://verpakgigant.nl/product-categorie/verzendverpakkingen/