2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

RVS effectief slijpen

RVS slijpen

ROESTVRIJ STAAL EFFECTIEF SLIJPEN

ZO SLIJP JE ROESTVRIJ STAAL

Metaal slijpen lijkt mischien moeilijker dan dat het werkelijk is, maar met de juiste gereedschappen en de juiste aanpak is het eenvoudig dan dat je normaal gesproken zou denken. Als het om rvs reinigen gaat moet je uitkijken wat voor soort chemische middelen je gebruikt, want niet elke soort type rvs kan tegen bijtende stoffen. Bij rvs slijpen is het een kwestie van de juiste richtlijnen te volgen om de juiste resultaat te krijgen. We gaan je uitleggen hoe je een spiegelende afwerking kunt bereiken. Wat je nodig hebt is een schuurmachine, schuurpapier met korrelgrootte 400 600 en 1200, witte polijstmiddel, kalkpoeder en een microfiber doek. 

Je begint te schuren met een 400 korrelgrootte schuurpapier in een op en neer beweging over de oppervlakte van een roestvrij plaat. Als je ziet dat de milde krasjes weg zijn kun je verder gaan met de 600 korrelgrootte schuurpapier. Een belangrijke stap voordat we verder gaan met het schuren is dat we eerst de rvs plaat 45 graden draaien, de reden dat we dit doen is om de krassen die zijn gemaakt met de 400 korrelgrootte schuurpapier te verwijderen door in een andere richting te schuren. Nu kun je doorgaan met schuren tot we alle krassen van 400 korrelgrootte hebben verwijdert en vervangen door krassen van de 600 korrolgrootte. Vanaf hier gaan we door met een 1200 korrolgrootte schuurpapier. Nu gaan we weer verder in een andere richting, dus we draaien de plaat 45 graden en we gaan weer verder schuren tot alle krassen van de 600 korrelgrootte zijn verwijderd. 

HET ROESTVRIJ STAAL NETJES AFWERKEN

POLIJSTEN

Nu we met de 1200 korrelgrootte de krassen hebben verwijdert van de 600 korrelgrootte zijn we klaar met het rvs slijpen en kunnen we gaan polijsten. We gebruiken hiervoor een witte polijstmiddel. Het is een krijt achtige polijsmiddel dat voor verscheidenen doeleinde gebruikt kan worden. We pakken nu de schuurmachine en zetten het op een laag standje en terwijl het draait brengen we de polijsmiddel aan door het tegen de schuurpaier aan te houden. Nu ga je verder met schuren en breng je het polijsmiddel rustig aan op de oppervlakte van het roestvrij plaat. Als we dit hebben gedaan is het tijd om de rvs plaat schoon te maken en te lanten glanzen. 

SCHOONMAKEN EN EEN SPIEGELENDE AFWERKING

Strooi de kalkpoeder over de oppervlakte van de rvs plaat, deze zal gaan binden met het polijsmiddel. dan pak je het microfifver doekje en daar maak je de oppervlakte mee schoon. En dan heb je de begin van een spiegelende afwerking, je kan de reflectiviteit verder uitwerken door een blauwe polijsmiddel te gebruiken. nadat je klaar bent met het rvs reinigen moet je zorgen dat de oppervlakte beschermd blijft voor wanneer het wordt verschipt naar de volgende afdeling of direct naar de klant. Je hebt daar verschillende producten voor die het kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld vingafdrukken.

https://vangeenen.nl

Gerelateerde artikelen

45 km auto kopen of leasen bij Ligier

Reputatiemanagement of crisiscommunicatie? Kies voor een betrouwbare partner!

Een Excel cursus kan u helpen bij uw statistiek examen!

Ooit aan een coach gedacht?

Kunsthaag klimop wandmat, voor gezelligheid op de werkvloer

Luxe cadeau’s voor mannen