2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Professioneel presenteren

Wil jij een professionele presentatie geven? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld natuurlijk goed presenteren, maar je moet ook zorgen dat je alle spullen voor de presentatie bij elkaar hebt. Hier een overzicht, van alles wat je mogelijk nodig hebt en hoe je het beste kunt presenteren.

Presentatietips

Bereid de presentatie goed voor. Werk je met PowerPoint? Kies dan veel voor plaatjes. Veel getallen, tekst en statistieken zijn voor een presentatie ongeschikt. Er blijft vaak weinig hangen van een presentatie, dus zorg ervoor dat je het compact houdt.

Mensen onthouden verhalen. Dus zorg ervoor dat je jouw punt, in verhaalvorm giet. Wat nu als ik alles vergeet? Je zult zien dat zo gauw jij alles in een verhaal giet, dat het vanzelf gaat lopen. Ga niet als iemand die een autocue opleest, te werk. Het gaat erom dat jij jouw punt maakt.

Hanteer een duidelijke structuur. Maak een inhoudsopgave met bijvoorbeeld vijf punten. Communiceer dit ook in een sheet. Zo is het lekker duidelijk wat je gaat doen. Zijn er mensen in de zaal die jou niet kennen? Stel jezelf dan even in het kort voor. Heet iedereen welkom en zeg hoe fijn je het vindt dat diegene die er zijn, er zijn.

Afhankelijk van het onderwerp en het publiek, zou je iemand kunnen vragen wat de verwachtingen zijn van de presentatie. Zo onderschep je direct een eventuele mismatch. Gebruik het antwoord in het verhaal dat je gaat vertellen. Zo krijg je ook sneller interactie. Bouw ook ruimte in voor het stellen van vragen.

Beamer huren

Wat heb je allemaal, mogelijk, nodig? Het kan inderdaad zijn dat je een beamer huren moet. Het is soms lastig om overal aan te denken. Hier een checklist van zaken die je mogelijk van tevoren moet regelen:

  • Geschikte ruimte
  • Internet
  • Laptop en oplader
  • Verlengsnoer
  • Beamer of beamer huren
  • Snoertjes voor koppeling met beamer
  • Beamerscherm of geschikte witte muur voor projectie
  • Hand-out van de presentatie
  • Koffie, thee, water, suiker en melk, bekertjes en roerstaafjes

Niet alles hoef je natuurlijk aan te schaffen. Vaak zijn er al voorzieningen op de locatie die je eventueel afhuurt. Je kunt zelf ook dingen huren. Zo kun je ook een beamer huren. Sowieso is kopen nogal duur, dus als je een beamer nodig hebt, kun je deze het beste huren.

https://lichtgeluidhuren.nl/video-huren/beamer-huren/