2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Orthodontie volwassene

Je ziet tegenwoordig veel jongeren van rond de 25 jaar die er toch nog voor hebben gekozen om een beugel te nemen. Toen ze in de puberteit zaten hebben ze er geen gekregen, omdat het vaak niet nodig is. Nu zijn ze uiteindelijk niet tevreden met hun gebit en nemen ze toch een beugel om er voor te zogen dat alles weer netjes komt te staan in hun mond. Orthodontie volwassene is dus lang zo gek niet meer.

Maar is het niet verstandiger om sneller iemand een beugel te laten nemen. Dat ieder kind dat uitgewisseld is voor een korte periode een beugel krijgt, zodat met zekerheid kan worden gezegd dat ze later geen beugel meer nodig hebben, omdat alles al goed is gezet door de beugel die ze krijgen wanneer ze jong zijn. Tenzij iemand uiteraard na een ongeluk nog een keer een beugel nodig heeft om te zorgen dat zijn of haar gebit weer in optima forma is. Het voordeel is dat je na een beugel ook een spalkje krijgt achter je tanden. Deze moet er voor je leven lang in zitten. En anders minimaal 25 jaar. Dit moet voorkomen dat tanden alsnog gaan zwerven en op verkeerde plekken terecht gaan komen. Zo kan je bij mensen die ouder dan 50 zijn vaak zien dat hun tanden alsnog scheef zijn gaan staan, of dat er ruimte is ontstaan tussen bepaalde tanden, omdat ze vroeger geen spalkje hebben gekregen nadat zij een beugel hebben gehad.

Wanneer iedereen dus een beugel heeft gehad kan je de kans op nare gevolgen verminderen. Zo kan er geen ruimte meer komen tussen tanden en is eventueel een kies trekken niet meer nodig om weer een gezond gebit te krijgen.

Wil je meer te weten komen over orthodontie of heb je problemen met je gebit of kaken? Kijk dan eens op orfeokliniek.nl om meer te weten te komen.

https://orfeokliniek.nl/