2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Ook gasloos? Goed idee!

Wilt u een waterpomp aanschaffen? Dat is een slimme zet. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp, en is goed toepasbaar in zowel bestaande als nieuwe woningen waar nu nog alleen een gasketel hangt. Voor alleen de extreem koude dagen en/of het maken van warm tapwater wordt de ketel nog ingeschakeld.

Bij Techneco zijn de beste hybride warmtepompen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Elga hybride warmtepomp. Het is een type die geschikt is voor elke woning. Ook is Elga geschikt voor elk afgiftesysteem en alle gasketels. De ontwikkeling en productie gebeurt in Delft. Elga heeft relatief lage investering en hoge besparing. De Elga is een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van een energiezuinige bestaande woningbouw. De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op het dak, in de tuin of aan de gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke woning. Het heeft een eenvoudige installatie.

Ook kunt u kiezen voor de Loria. De Loria warmtepomp is geschikt in zowel de nieuwbouw als bij complete en grootschalige renovaties. Is de ambitie om uw huis verwarmen zonder gas, dan is Loria de perfecte keuze. De Loria is een lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Loria kan verwarmen, koelen en warm (tap) water maken, o.a. voor de douche. De Loria kan de cv-ketel compleet vervangen en is volledig elektrisch. Er is dus geen aardgas aansluiting meer nodig.

De Loria lucht/water warmtepomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning of het tapwater te verwarmen. Dit kan de warmtepomp met een hoog rendement doen, waardoor er per jaar veel bespaard kan worden op de energierekening. In tegenstelling tot de ketel kan de Loria in de zomer ook optioneel koelen om de woning koel te houden.

https://techneco.nl/