2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Hulp zoeken is oké!

Elk mens heeft zo z’n eigen problemen. Dat kan werk gealerteerd zijn. Je kan onder te veel werk druk staan, of kan het niet vinden met een collega. Of het loopt niet goed met je romantische relatie. Het lukt jullie maar niet om die ene drempel over te komen. Wellicht vind je het lastig om een sociaal leven op te bouwen. Mogelijk een combinatie van deze voorbeelden. Soms kan je wel eens je zelf afvragen: ben ik overspannen? Kort gevat, het kan van alles zijn, maar we moeten onder ogen zien dat iedereen wel eens een nare periode heeft in het leven. Daarbij is het belangrijk om hulp te zoeken. Dat kan bij vrienden en familie. Maar in sommige gevallen ben je toe aan professionele hulp.

Sommige mensen vinden het nog wel eens lastig om hulp te vragen bij een psycholoog, omdat ze denken het zelf op te kunnen lossen. Helaas is dat niet geval. De mens is een sociaal wezen en heeft behoefte aan de kennis van anderen in bepaalde momenten. Het is een grote stap om in de eerste instantie te erkennen dat je hulp nodig hebt. Dat is oké om te vragen. Volwassenen hebben wel eens het idee dat het overbodig is om externe hulp in te schakelen, omdat ze het gevoel hebben dat je als volwassenen alles zelf moet kunnen oplossen en dat je alles al weet. Helaas is dat niet zo, maar dat maakt niet uit. Als je eenmaal in gesprek raakt met een psycholoog, zul je kennis opdoen die je nog niet had. Je krijgt hulp waarbij nodig. Je wordt kennis rijker.

Wil je hulp bij burn out? Dan kan je bij Drie60 terecht. Drie60 signaleert, voorkomt én behandelt mentale klachten voor iedereen. Voel je welkom om te site van Drie60 te bezichtigen voor verdere informatie.

https://drie60.com/