2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Let hier op als je een groencontainer gaat huren

Heb jij een groencontainer gehuurd voor een klus in de tuin of iets dergelijks, dan moet je goed opletten. Er zijn een aantal dingen die je zeker moet weten. Nadat je hebt beslist welke maat je nodig hebt en deze hebt besteld kun je de container binnen één dag verwachten. Zorg er wel voor dat je thuis bent wanneer deze geleverd wordt. Je kunt dan een gepaste plek aanwijzen voor de groencontainer. Dat is makkelijker voor het verhuurbedrijf en voor jezelf. Hou er rekening mee dat een container als deze ongeveer een normale parkeerplaats in beslag neemt. Wanneer deze weer wordt opgehaald hoef je niet aanwezig te zijn.

 

 

Asbest

Werk jij met asbesthoudende materialen of twijfel je er over, dan moet je deze niet in de groencontainer stoppen. Er wordt sterk aangeraden om direct een melding te maken mocht de situatie zich voor doen. Vanuit het verhuurbedrijf zullen er instructies volgen over wat het beste te doen. Meestal neemt het bedrijf het verwijderen van de asbesthoudende materialen voor haar rekening en hoef je hier zelf niet meer naar om te kijken. Ga je een groencontainer huren, dan kun je het beste van tevoren even kijken of je mogelijk met asbest te maken krijgt.

Het kan zo zijn dat je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van deze groencontainer. De kans is klein, maar wanneer je in de binnenstad woont moet je toch even opletten. Ook kan het zijn dat je kosten moet betalen. Dit is echter afhankelijk van de gemeente waarin je woonachtig bent.

 

Wat te doen wanneer groencontainer vol is?

Een groencontainer zit sneller vol dan je denkt. Mocht dit het geval zijn dan kun je deze vrij makkelijk wisselen of laten leeg maken. Het afval dat in de container zit mag vaak maximaal 20 centimeter boven de rand uitkomen. Zodra het tijd is om te wisselen of te legen kun je contact opnemen met het verhuurbedrijf. Heb je een ander formaat container nodig, geef dit dan duidelijk aan.  Een groencontainer wordt meestal binnen 24 uur verwisseld.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/

Gerelateerde artikelen

Kom ook eens langs bij ijssalon Eindhoven

De voor- en nadelen van Led-kweeklampen

Snel herstel bij de fysio in Almere

Isolatiebedrijf Groen is zeer professioneel en helemaal niet duur

Het huis van uw dromen vindt u door de makelaar Spanje in te schakelen

Lingerie tips voor de zomer zoals de kimono