2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Kinderpraktijk Mimosa

Kinderpraktijk Mimosa

Wat is nou precies oplossingsgericht werken? En waarom kies ik er binnen kindercoaching juist voor om deze vorm van hulp te bieden? Bij het oplossingsgericht werken ga ik niet diep in op de ontstaansgeschiedenis van het probleem. Ik wil wel graag weten wat er aan de hand is en wat er dan gebeurt. Maar het verleden kunnen we niet veranderen. We kunnen alleen werken met het hier en nu en kijken naar waar je in de toekomst graag wil zijn.

 

Wat is het doel?

Met andere woorden: welke behoefte ligt er en wat moet je als ouder of als kind voor vaardigheden bij leren en welke vaardigheden heb je eigenlijk al, om bij dat doel of die behoefte te komen. En samen gaan we dan aan de slag met het leren hiervan. Maar we kijken ook naar wat je al kan. Wanneer gaat het wel goed? Wat zijn de uitzonderingen en wat doe je anders zodat het dan wel goed gaat?

Persoonlijk vind ik het een fantastische manier van werken. Je zit iemand in zijn kracht en je biedt geen kant en klare oplossing. Nee je gaat samen op onderzoek uit naar wat past bij jou als ouder, je kind en/of jullie als gezin. Je haalt dus niks weg, je voegt iets toe. Prachtig toch.
Kinderpraktijk Mimosa is werkzaam in Wassenaar, Leiden, Leidschendam, Voorschoten, Voorburg, Katwijk en Oegstgeest.

https://www.kinderpraktijkmimosa.nl/