2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Kamersteiger kopen: wat maakt het zo makkelijk?

Mensen die op zoek zijn naar een geschikte steiger kunnen zich de vraag stellen of zij een kamersteiger of een rolsteiger nodig zijn. Er ontstaan vooral veel vragen omtrent de binnensteiger, omdat niet altijd duidelijk is wat de specificaties en voordelen zijn van deze stellage ten opzichte van een rolsteiger. Wat maakt zo’n product eigenlijk zo handig? Wat is nou het werkelijke verschil met een gewone steiger? In deze blog zal daar uitvoerig op worden ingegaan; een kamersteiger kopen is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Uit deze onderdelen bestaat een kamersteiger

Wanneer u een vouwsteiger kopen gaat ontvangt u aantal basisonderdelen. Denk hierbij aan de kamersteigerwielen zodat u de stelling kunt verplaatsen. Is er dan ook verschil in breedtematen? Ja uiteraard, want een vouwsteiger kunt u vinden in de breedtematen 75-, -90 en 135 centimeter, waarbij de 75 centimeter variant gemakkelijk door uw deurkozijn past. De lengte van het platform is vaak 190 centimeter. Tot slot biedt de steiger u tevens de mogelijkheid uit te breiden. Het is namelijk mogelijk om de stellage te kopen in een uitvoering inclusief een platform met luik. Zo kan u in de toekomst door het luik naar boven klimmen. 

Kamersteiger opbouwen? Een kwestie van tijd!

Het gemak van deze steiger zit hem vooral in het feit dat u de binnensteiger zo kunt uitvouwen. In het midden van deze stellage zit namelijk een vouwframe waardoor u zonder hulp van iemand anders in staat bent om op te bouwen. Opbouwen kan al binnen 1 minuut! Het vouwframe maakt deze ‘vouwsteiger’ erg compact en erg handig om mee te nemen. Denk er trouwens om dat u  bij de naam ‘kamersteiger’ absoluut niet moet denken dat u deze steiger alleen maar binnen kunt inzetten. Hier ontstaat soms wel eens verwarring over, maar de stellage is ook geschikt voor het gebruik buiten. Het enige waar u om moet denken is dat in tegenstelling tot een rolsteiger u de vouwsteiger maar tot een werkhoogte van 7,5 meter kunt gebruiken. Voor een klus die zich binnen bevindt moet de overweging tot een kamersteiger kopen voor de professionals áls voor de doe-het-zelvers geen groot probleem zijn.

Gelijkenis kamersteiger en rolsteiger

Er bestaan ook gelijkenissen tussen een vouwsteiger en een rolsteiger. Bij een rolsteiger worden eigenlijk dezelfde maatvoeringen gebruikt en het gemak is dat de onderdelen van deze stellage ook weer te gebruiken zijn bij kamersteigers. Tot slot bevatten de stellages (kamer)steigerwielen en kunt u deze dus verplaatsen indien nodig. Het verschil zit hem dus in het vouwbare deel waarin de kamersteiger uniek is; neem dit mee in uw besluitvorming.

Een kamersteiger kopen? Maak de juiste keuze!

Voordat u overgaat tot het kopen van een binnensteiger wilt u uiteraard goed op de hoogte zijn zodat u geen misstap kunt begaan. Laat u daarom altijd goed informeren bij een partij die gespecialiseerd is als het gaat over steigermateriaal. Zo kunt u bij www.laddersenrolsteigers.nl terecht om meer informatie te verkrijgen. Uiteraard is dit mogelijk via de website, maar ook middels een belletje zal u altijd worden voorzien van informatie! Twijfel dus niet langer met wie u contact op wil nemen. Een kamersteiger kopen via deze weg was nog nooit zo makkelijk en voordelig!