2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Industriële verwarming ook voor uw bedrijf?

Industriële verwarming is een lastig te omschrijven term. Het kan namelijk op veel verschillende manieren worden gerealiseerd. Elk proces heeft zo zijn eigen noden naar industriële verwarming toe. Uiteindelijk leidt het allemaal naar dezelfde doelstelling, namelijk het verwarmen van uw bedrijf. Hierbij denken we niet aan het verhogen van de temperatuur van uw verwarmingspanelen naast uw bureau of het plaatsen van een verplaatsbaar kacheltje, maar spreken we over een totaaloplossing die geschikt is voor het hele bedrijf. Wilt u één oplossing om het hele bedrijf te kunnen verwarmen? Dan vindt u hieronder de mogelijke oplossingen!

Vormen van Industriële verwarming

Er zijn verschillende vormen van industriële verwarming. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een industriële stoomketel. Op basis van stoom zorgt u ervoor dat al uw ruimtes binnen uw bedrijf worden voorzien van de nodige warmte. Zo hoeft u zich niet meer druk te maken om de temperatuur binnen uw bedrijf. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld kiezen voor thermische olie. Deze heeft veel voordelen ten opzichte van een stoomketel, namelijk dat hij niet explosiegevaarlijk is en tot wel 30% efficiënter.

Industriële ventilatie

Industriële ventilatie, het zou voor elk bedrijf een belangrijk aspect moeten zijn. Voor de bescherming van uw werknemers heeft elke industrietak behoefte aan industriële ventilatie. Zo is het belangrijk om bewust te zijn van de mogelijkheden van industriële ventilatie als u te maken heeft met:

–          Uitlaatgassen

–          Extrusiedampen

–          Explosieve dampen

–          Olienevels

–          Lasdampen

–          …

Op het gebied van industriële ventilatie bidet Callens & EMK totaaloplossingen. Zowel voor comfortconditionering (werkplaatsen, kantoren, ..) als bij procesconditionering staat Callens & EMK garant voor de meest geavanceerde oplossingen. Wij staan in voor alle conditionering van bedrijfsruimte, waaronder oplossingen voor industriële ventilatie.

Industriële natuurlijke ventilatie

Naast de industriële ventilatie, bestaat er ook natuurlijke ventilatie. Warme lucht is namelijk lichter dan koude lucht. Door deze thermische werking en/of door overdruk kan deze warme lucht in grote hoeveelheden uit een gebouw worden afgevoerd. Dit kan door middel van natuurlijke ventilatoren. De voordelen van natuurlijke ventilatie zijn geen energieverbruik, nagenoeg onderhoudsvrij en de systemen maken geen geluid. In uw industrie is natuurlijke ventilatie misschien wel dé ideale oplossing!