2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Het voordeel van warmtepompen

U heeft er wellicht van gehoord: een warmtepomp. Wat is het nu precies en wat zijn de voordelen. Even snel: u kunt met een warmtepomp wel meer dan 600 euro per jaar besparen.

We moeten uiteindelijk compleet van het gas af. De situatie in Groningen is een recent voorbeeld dat het gas geen goede bron van energie meer is. Het gas is fossiel, dus het raakt een keer op. Daarnaast is het schadelijk voor het milieu. De gaswinning in Groningen stopt in 2030 en in 2050 is het de bedoeling dat het hele land van het gas af gaat. Gas gaat dus geen lange toekomst tegemoet. Een ander probleem van gas is dat het de komende jaren duurder zal worden.

Een warmtepomp installeren is een belangrijke stap bij het verduurzamen van je woning. Het verwarmen van de woning is namelijk een van de grootste kostenposten. Omdat een warmtepomp het energieverbruik verminderd, krijgt uw woning een ander energielabel. Eén hybride warmtepomp zorgt als snel voor een verbetering van 1 tot 2 labelklassen! Hierdoor stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk. Bij een hybride warmtepomp kunt u uw bestaande radiatoren ook gewoon blijven gebruiken. Het elektriciteitsverbruik gaat dan weer wel omhoog, maar u bent wel onafhankelijk van gas. Het hogere elektriciteitsgebruik kunt u ten slotte compenseren met zonnepanelen.

Het voordeel van een warmtepomp is dat de warmtepompen zorgen voor een gelijke temperatuur. Dit geldt voor zowel overdag als in de nacht. 

Een ander aantrekkelijk voordeel van de warmtepomp is dat de warmtepompen erg weinig onderhoud vereisen. Ze zijn niet onderhoudsvrij, maar in vergelijking met HR-ketels zijn ze zeker onderhoudsarm. 

Functioneel zijn warmtepompen meer veelzijdig dan ouderwetse HR-ketels. De warmtepompen kunnen naast verwarmen namelijk ook zorgen voor de verkoeling in uw woning. Dit kan met andere HR-ketels niet. Een andere installatie als een airco is niet nodig. Zeker niet in de bij ons bekende Hollandse zomers.

Kijk voor meer informatie over warmtepompen op Techneco.nl.