2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Het belang van nalatenschap.

Over je eigen dood wil eigenlijk niet teveel nadenken. De meeste mensen beginnen daarom ook pas met voorbereiden wanneer het bijna te laat is.

 

Want wat laat je achter wanneer het zover is? Je weet nooit wanneer het zover is. Daarom is het belangrijk om jezelf erop voor te bereiden wanneer het nog kan. Wanneer je dit niet doet dan kun je namelijk de mensen waarvan je het meeste houdt in schulden of zelfs in een ruzie achterlaten.

Met ruzie uit elkaar door slechte nalatenschap

Bij mijn eigen schoonfamilie was dit tweede het geval. Nog voor het overlijden leek alles goed geregeld. Maar na het overlijden bleek dat er op papier nog een schuld stond bij een familielid. Er was geld uitgeleend aan een van de kinderen van de overledene.

Deze hechte familie is door deze schuld uit elkaar getrokken. Volgens degenen van wie de schuld was, was de schuld namelijk al afbetaald. Dit is een perfect voorbeeld van waarom nalatenschap zo belangrijk is.

De afbetaalde schuld was namelijk niet op papier gezet. De andere kinderen hebben hem met de rechtmatige druk gedwongen deze schuld af te betalen. Hierdoor is de hele familie uit elkaar gevallen en is er een jarenlange ruzie ontstaan.

 

Nalatenschap met een nare nasmaak

Ze kregen geld toe van de overledene maar kregen onderling ruzie om wie wat kreeg. Het lijkt een scenario wat ver weg van je eigen realiteit ligt. Maar het ligt dichterbij dan je denkt. Geld heeft sterke invloed op het gedrag van mensen.

Daarom is het des te belangrijker om de nalatenschap goed te regelen zodat dit soort scenario’s te voorkomen.

http://www.nalatenschap.trade/