2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

EFT relatietherapie in Den Haag zorgt voor eenheid

Ervaren je partner en jij relatieproblemen? Hebben jullie regelmatig ruzie of is er spanning? Is het gevoel weg, of zitten jullie in een sleur? Hebben jullie het gevoel dat jullie van elkaar verwijderd raken, of is er misschien een ander in het spel? Dergelijke problemen kun je met elkaar proberen op te lossen aan de hand van relatietherapie.

Een vorm daarvan is EFT relatietherapie in Den Haag. Dit staat voor Emotionally Focussed Couple Therapy. Deze methode onderzoekt de kern van de problemen die er tussen jullie spelen. Dit doen we onder meer door dieper in te gaan op hechtingspatronen uit jullie verleden. Waarom loopt het nu eigenlijk niet lekker tussen jullie?

Om dat te onderzoeken kijken we naar het gedrag dat jullie naar elkaar toe vertonen. We proberen te achterhalen wat dit gedrag drijft. Inzichten daarover laten frustraties en verdriet loskomen, waardoor jullie deze niet meer bij elkaar kunnen triggeren. Hierna kunnen jullie gaan werken aan een hernieuwde emotionele band.

Rogier Messersmid voor EFT relatietherapie

Bij Messersmid Relatietherapie ben je aan het juiste adres voor EFT relatietherapie in Den Haag. Rogier Messersmid is een ervaren en gespecialiseerde relatietherapeut. Hij helpt stellen door middel van deskundige hulp weer verder. Hij geeft jullie de ruimte om jullie verhaal te doen. En brengt jou en je partner weer met elkaar in verbinding. Zijn praktische handvatten zijn meteen thuis toepasbaar, en zorgen voor een duurzaam resultaat.

Voel je geen liefde meer voor je partner? Benieuwd waarom het steeds misgaat tussen jullie? En willen jullie leren wat er achter jullie problemen schuil gaat? Maak dan gerust een afspraak voor een sessie EFT relatietherapie in Den Haag! Boek online je afspraak of neem contact op via het contactformulier. 

Welke methode wordt bij EFT relatietherapie gebruikt?

EFT relatietherapie in Den Haag kan de redding zijn voor jullie relatie als jullie eigenlijk niet meer zo gelukkig zijn. Weten jullie niet goed hoe dit naar elkaar toe aangepakt moet worden? En willen jullie wel de relatie redden? Dan kunnen jullie deze vorm van therapie proberen. Om de therapie goed te laten slagen moeten jullie wel bereid zijn wat werk te verrichten. De methode die bij EFT relatietherapie gebruikt wordt bestaat uit drie verschillende fases. Deze worden stapsgewijs doorlopen.

1. De-escalatiefase

We beginnen met de fase die de de-escalatiefase genoemd wordt. Jullie beginnen aan relatietherapie omdat jullie conflicten binnen de relatie ervaren. Tijdens deze fase brengen we de negatieve patronen van jullie problemen in kaart, en zorgen we dat deze niet verder escaleren.

2. Verbindingsfase

Na afloop van de eerste fase volgt de tweede fase, de verbindingsfase. De negatieve patronen, die nu in jullie leven spelen, moeten veranderen. Het gedrag naar elkaar toe moet anders. In fase twee werken we aan deze aspecten. Dit zorgt voor de ruimte die nodig is om de emotionele band tussen jullie te vernieuwen.

3. Bestendigingsfase

In de derde en laatste fase (de bestendigingsfase) gaan we op zoek naar oplossingen voor jullie relatieproblemen. Deze fase zorgt voor een blijvend resultaat van de behandeling en komt uiteindelijk de relatie ten goede. We proberen onder meer te voorkomen dat jullie niet in dezelfde negatieve patronen terugvallen.

Heeft de relatietherapie aan het eind jullie problemen volledig opgelost? Dan zullen jullie merken dat de vijandigheid, de woede, de frustratie, weg is. Jullie relatie heeft een nieuwe vorm gekregen, eentje die jullie weer dichter bij elkaar heeft gebracht.

Wat zijn de ervaringen met EFT relatietherapie?

Bij EFT relatietherapie in Den Haag wordt de nadruk gelegd het herstellen of verbeteren van de vertrouwensband en de intimiteit. Hierin vult het andere vormen van relatietherapie aan, die veelal zien op het verbeteren van de onderlinge communicatie. Vaak blijkt echter dat dit niet is waar het probleem echt ligt. Het gaat slechts om een symptoom. Onderzoek naar de methode die bij EFT relatietherapie gebruikt wordt toont het volgende aan:

  • De verbinding tussen twee partners wordt sterk verbeterd;
  • Het is een succesvolle en bewezen methode voor alle soorten personen ;
  • Er is weinig terugval en een duurzaam resultaat;

Boek online je afspraak voor EFT Relatietherapie in Den Haag

Zoeken jij en je partner naar een oplossing voor jullie relatieproblemen? Willen jullie relatietherapie proberen en is jullie interesse gewekt door EFT relatietherapie in Den Haag? Messersmid Relatietherapie kijkt waar het misgaat en brengt jullie graag weer bij elkaar! Voor meer informatie over de sessies en methodes, of voor het maken van een afspraak, kun je direct online een afspraak maken. Hebben jij of je partner nog vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, of door te mailen naar: rogier@messersmid-relatietherapie.nl.

 

https://www.messersmid-relatietherapie.nl/