2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Eco-bouwmaterialen zoals tadelakt, isovlas, houtvezel isolatie en vloerplaten

Lees in dit artikel over tadelakt, isovlas, houtvezel isolatie, en vloerplaten. Eco bouwmaterialen zijn duurzaam, en ecologisch. U belast minimaal het milieu als u eco-bouwmaterialen gebruikt in uw woning of bedrijf, of tracht om uw hele woning of bedrijf van ecologische bouwmaterialen te bouwen.

Pleisterwerk met tadelakt

Wist u dat gips het milieu belast? Gelukkig is er een alternatief. Met tadelakt zijn de muren van uw bedrijf of woning net zo mooi af te werken. Het is op basis van het natuurlijke hydraatkalk, en het maakt de wanden en vloeren van uw woning of bedrijf waterdicht.

Isolatiedeken van isovlas

Iedereen die milieubewust bouwt en woont, weet het nut van isoleren. In de winter houdt u de warmte in het pand en tijdens zomerse hitte de koelte. De klimaatneutrale woning heeft zeer goede warmte en koude isolatie. Het is goed om te isoleren met natuurlijke ecologische materialen zoals vlas.

Houtvezel isolatie en vloerplaten

Soms is een isolatiedeken niet zo handig. Een enkele keer is vlas niet het goede materiaal. Dan kunt u uitwijken naar houtvezel isolatie. In principe is het ecologische bouwmateriaal hetzelfde als isovlas, want de opzet is dat u in de winter niet voor buiten stookt. Een prettige bijkomstigheid is dat een goed geïsoleerde woning in de zomer koeler blijft, en dat het ook geluidsisolatie is.

De vloerplaten zijn in principe gemaakt van naaldbomenhout wat vrijkomt bij het uitdunnen van bossen, maar het kan ook kurk, hennep, en wederom vlas bevatten. In ieder geval zijn het volledig ecologische bouwmaterialen die erg duurzaam zijn, en het milieu minimaal belasten. Het eindresultaat is dan ook een degelijk woon- of bedrijfspand wat dan ook weer klimaatneutraal zal zijn. Er zijn dus veel argumenten om ecologische bouwmaterialen toe te passen in uw bedrijf of woning.