2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

De voor- en nadelen van Led-kweeklampen

Sinds de ontwikkeling van de Led-kweeklamp is er heel erg veel vooruitgang geboekt. Dit is vooral te danken aan het vele onderzoek wat gedaan is naar het lichtspectrum. Dit hebben alle planten nodig om te kunnen groeien en bloeien.

Met een Led-kweeklamp is het heel goed mogelijk om deze natuurlijke lichtkleuren na te bootsen. In dit artikel lees je alles over de voordelen en de nadelen van het gebruik van deze lampen.

De voordelen

Led-kweeklampen gebruiken levert een groot aantal voordelen op. Daarvan willen we er in dit artikel enkele noemen die voor de meeste mensen heel belangrijk zijn.

Energiezuinig

Bij veel mensen is dit voordeel al bekend, maar dat wil niet zeggen dat het niet waar is! Met Led-kweeklampen ben je tot wel 80 % zuiniger bezig dan met HPS of HID-lampen. Daarnaast heb je Led-kweeklampen ook snel weer terugverdiend. Dit kan al binnen een jaar zijn.

Gaat langer mee

Led-kweeklampen gaan een stuk langer mee. Daarom zit er ook een lange garantietermijn op. De nieuwe Led-kweeklampen kunnen wel tot 50.000 uur meegaan. Voor Tl-verlichting geldt dat dit maximaal 10.000 uur is.

Wordt niet heet

Het grote voordeel van de kweeklampen is dat ze niet heet worden. Ze worden wel warm dus dien je ervoor te zorgen dat deze warmte ook weer weg kan. Daarom hebben deze lampen een aantal ventilatoren. Hiermee krijg je de warmte eenvoudig uit de lamp.

Led-kweeklampen worden veel minder heet dan HPS en HID omdat ze veel efficiënter werken. Ze zetten namelijk meer licht om dan warmte. Het grote voordeel is dat deze lampen hierdoor veel minder brandgevaarlijk zijn.

In alle soorten en maten

Led-kweeklampen zijn nog volop in ontwikkeling. Toch is het aanbod hiervan nu al heel erg groot. De mogelijkheden van deze lampen zijn een stuk groter dan die van de HPS en HID-lampen. Het spectrum kan namelijk aangepast worden. Dit maakt Led-kweeklampen een stuk veelzijdiger. Ze kunnen ook heel gericht kleuren produceren. Dit komt het kweken van je planten ten goede.

De nadelen

Aan Led-kweeklampen zitten ook een paar nadelen. Maar deze zijn zo gering dat ze niet opwegen tegen de voordelen!

Led-kweeklampen kunnen minder goed tegen warmte

Te veel warmte is niet goed voor Led-kweeklampen. Daarom is goede koeling een must. De levensduur van de lamp gaat door een te warme omgeving heel hard achteruit. Je zal dus aanzienlijk minder besparen. Kies daarom voor Led-kweeklampen met een goede koeling.

Led-kweeklampen zijn duurder in aanschaf

Het is niet anders, Led-kweeklampen zijn behoorlijk duur in aanschaf. Maar deze investering kan je in ongeveer een jaar tijd weer terugverdienen. De investering mag dan in eerste instantie een rib uit je lijf zijn, hij is het wel dubbel en dwars waard.

De techniek is nog jong

Je zou kunnen zeggen dat de techniek van de Led-kweeklampen nog in de kinderschoenen staat. Dit wil zeggen dat er in de toekomst nog een hoop dingen verbetert zullen worden. Hou daarom onze internetpagina goed in de gaten!

Gerelateerde artikelen

Stoepborden in alle soorten en maten

De aannemer in Beverwijk en omstreken

Kinderdagverblijf Zandvoort is een uiterst vertrouwd adres

Heerlijk Indiaas eten Hilversum

Legionella bacterie

Spoedleveringen en koeriersdiensten