2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

De voor- en nadelen van Laravel CMS

Laravel CMS wordt vaak gezien als CMS, maar theoretisch is het een framework. Je kunt Laravel dus ook niet vergelijken met CMS’en zoals WordPress of Typo 3. Laravel geeft je de tools om je website mee te bouwen terwijl een CMS meer een systeem is waarmee je het beheert. Het verschil wordt vaak uitgelegd door Laravel de ouder te noemen en de CMS het kind. Wanneer jij een website nodig hebt zal je moeten gaan kiezen tussen een CMS of een framework. Hier vind je de voor- en nadelen van Laravel om je te helpen met je keuze.

De voordelen van Laravel

Het Laravel framework wordt vaak omschreven als mooi, simpel en goed leesbaar. Heb je ervaring met deze materie, dan is Laravel één van de meest snelle en gebruikersvriendelijke software waaruit je kunt kiezen. Laravel beschikt daarnaast over een aantal ingebouwde handige functies waarmee het opzetten van een nieuwe website een stuk gemakkelijker wordt. Er zijn geen restricties met betrekking tot wat je kunt doen en in principe ontwikkel je je template gewoon zelf. En omdat Laravel zo gevestigd is, bestaat er een grote community waarbij je altijd terecht kunt voor steun en hulp.

De nadelen van Laravel

CMS’en zijn ontwikkeld zodat mensen zonder html-kennis gemakkelijk een website kunnen bouwen. Kies je voor een framework, dan zal het lastiger zijn dit onder de knie te krijgen. Is dat eenmaal gelukt, dan is een framework wel sneller dan een CMS.